• Ret til erstatningsferie, hvis du bliver syg i ferien?

    Hvis uheldet er ude, og du bliver syg i mere end 5 dage under din ferie, har du i visse situationer ret til at få erstatningsferie fra din arbejdsgiver.

    Dette kræver dog, at du opfylder visse forudsætninger.

    Her kan du blive klogere på, hvad betingelserne for at kunne få erstatningsferie er, og hvad du skal gøre, hvis du står i netop den situation.

    ret-til-erstatningsferie-hvis-du-bliver-syg

    Ret til erstatningsferie, hvis du bliver syg i ferien?

Erstatningsferie

Betingelser for erstatningsferie

Du har mulighed for at få erstatningsferie i forbindelse med sygdom, som er opstået under din ferie. Det kræver dog, at du straks selv indhenter og betaler for en lægeerklæring, og at du med det samme orienterer din arbejdsgiver om, at du er blevet syg under din ferie.

Du kan tidligst få erstatningsferie fra det tidspunkt, hvor du sygemelder dig over for sin arbejdsgiver.

Opholder du dig i udlandet under din ferie, skal du søge læge i forbindelse med sygdom i det pågældende land og få en lægeerklæring, som du kan give til din arbejdsgiver som dokumentation for din sygdom.

Erstatningsferie fra dag seks

Først fra 6. sygedag

Du har ikke mulighed for at få erstatningsferie for de første fem sygedage i det pågældende ferieår.

De fem sygedage uden erstatningsferie løber først fra den dag, hvor du sygemelder dig til din arbejdsgiver. Det er derfor vigtigt, at du straks sygemelder dig over for din arbejdsgiver i tilfælde af sygdom på din ferie.

De fem første sygedage, som du ikke kan få erstatningsferie for, kan dog godt placeres hen over flere ferieperioder i samme ferieår. Det betyder, at hvis du eksempelvis har fire sygedage i din sommerferie, så er der kun en dags sygdom i eksempelvis efterårsferien, som du ikke kan få erstatning for.

Hvis du bliver syg under din ferie, anbefaler vi dig at kontakte Frie for at høre nærmer om reglerne.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Brug vores søgefunktion og få svar på dine spørgsmål omkring dit ansættelsesforhold, barsel, dagpengeregler, efterløn, ferie, job og karriere m.m.