31
hentede vi hjem til medlemmerne i 2023
30
medlemmer fik hjælp efter en arbejdsulykke
3
fik et enkelt medlem i erstatning
100
konkurssager havde vi i 2023

Hvad rådgiver vi om?

Vi rådgiver generelt om alle forhold, som udspringer af dit ansættelsesforhold. Inden for det juridiske område kan det fx være:

Betingelser for juridisk bistand

Når du har været medlem af fagforeningen i din karensperiode, har du ret til komplet, juridisk hjælp vedrørende dit ansættelsesforhold.

Med juridisk basissikring får du hjælp over e-mail, Teams eller telefon. Vi deltager dog ikke i møder med eksempelvis din arbejdsgiver, ligesom vi ikke skriver på dine vegne. 

Sager opstået før ...

Frie yder dog ikke bistand til sager, der er opstået før indmeldelsen eller i den efterfølgende karensperiode.

Hvis du er medlem af fagforeningen til 139 kr. eller vores gratis medlemskab for studerende, har du ret til fuld juridisk hjælp. Dette gælder også retssager ved domstolene.

Vi hjælper med spørgsmål, der er opstået efter udløbet af din karensperiode.

Ved valg af juridisk basissikring til 49 kr. skal du være opmærksom på, at den juridiske hjælp er begrænset til rådgivning over e-mail, Skype eller telefon og gennemgang af dine lønsedler og ansættelseskontrakt.

Udlandet

Vi har ikke mulighed for at rådgive i sager, som involverer udenlandske retsforhold, herunder føre retssager mod udenlandske arbejdsgivere, der ikke har et fast driftssted i Danmark.

Sprog

Vi yder telefonisk rådgivning på dansk og engelsk. Da det juridiske område dog er komplekst, og ikke alle fagtermer har samme betydning på andre sprog, forbeholder vi os retten til alene at skrive på dansk.

Advokaterklæring

Fries advokaterklæring kan downloades her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Brug vores søgefunktion og få svar på dine spørgsmål omkring dit ansættelsesforhold, barsel, dagpengeregler, efterløn, ferie, job og karriere m.m.