• Om os

    Frie er en demokratisk styret forening for lønmodtagere og selvstændige med godt 40.000 medlemmer og mere end 70 års erfaring.

    Vi henvender os ikke til en bestemt faggruppe, men i stedet til alle, der ønsker den bedste service og sikring. Hos os er du nemlig ikke bare et nummer vi køen.

    Vores cirka 130 medarbejdere vægter den personlige service højt, og A-kassen Frie er den bedst bedømte blandt alle a-kasser i Danmark.

    Om os

40000
har allerede valgt at være medlem af Frie
130
medarbejdere vægter personlig service højt
70
års erfaring er din ekstra tryghed
31
hentede juridisk afd. hjem til medlemmerne i 2023
Lønmodtagere på kontor

Frie er for alle – også for dig!

Foreningen Frie blev grundlagt helt tilbage i 1951. Dengang hed vi Firma-Funktionærerne og organiserede, som navnet antyder, oprindeligt privatansatte funktionærer.

Sådan er det ikke i dag. Nu er Frie for alle, uanset arbejdstitel og baggrund, og uanset om du er lønmodtager, selvstændig eller under uddannelse.

Vores hovedkontor ligger i hjertet af Odense. Derudover har vi afdelinger i København og Aarhus + en lang række mødesteder fordelt i hele landet.

medlemsdemokrati
Hos Frie har du også en stemme

Medlemsdemokrati

Frie er en demokratisk forening og a-kasse, hvor det er de medlemsvalgte, der tegner foreningen og a-kassen.

De delegerede er medlemsvalgte på medlemsmøderne i regionerne, og de vælger hovedbestyrelsen for foreningen og a-kassen.

Alle valgte – delegerede såvel som hovedbestyrelsen – repræsenterer alle medlemmer i Frie.

Du kan læse mere om medlemsdemokratiet nedenfor.

FAQ om medlemsdemokrati

Finn D. Aalestrup
Medlemsdemokrati

Bestyrelser

Foreningen Fries hovedbestyrelser repræsenterer medlemmerne.

Hos Frie betyder frie valg og demokrati meget. Alle medlemmer kan deltage i demokratiet på de ordinære regionsmøder rundt i landet. Her vælges regionsmedlemmer, der udgør de delegerede i foreningen Frie, og her vælges også delegerede til A-kassen Frie.

Finn D. Aalestrup er valgt som formand for hovedbestyrelsen i både foreningen og a-kassen.

DK-kort inddelt i 8 regioner
Medlemsdemokrati

Regioner

De otte regioner er bindeleddet mellem medlemmerne og hovedbestyrelserne i Frie.

De valgte delegerede i regionerne udgør –  sammen med hovedbestyrelsen – hele delegeretgruppen.

Valgte delegerede i regionerne deltager i Fries delegeretmøde (afholdes i lige år), som er højeste myndighed i Frie. 

aktivitetsudvalg
Medlemsdemokrati

Aktivitetsudvalg

I Frie afholdes cirka 60 events om året. Alle events er planlagt af medlemmer i lokale aktivitetsudvalg i Fries 8 regioner.

De lokale events samler medlemmer fra de enkelte regioner og er med til at bringe værdi og samvær blandt medlemmer i Frie.

I Frie har du som medlem mulighed for at deltage i dit regionale aktivitetsudvalg og dermed planlægningen af spændende events for medlemmer i netop din egen region. Planlægningen sker i et godt samarbejde og med support fra Fries hovedkontor – til glæde for alle.

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan du engagerer dig, er du velkommen til at skrive til os på medlemsaktiviteter@frie.dk