• Forskellen på feriepenge og feriedagpenge

    Om du skal have feriepenge eller feriedagpenge i forbindelse med din ferie, afhænger af, om feriedage er optjent i et ansættelsesforhold eller af arbejdsløshedsdagpenge, feriedagpenge eller barselsdagpenge.

    Forskellen på feriepenge og feriedagpenge

    Forskellen på feriepenge og feriedagpenge

Feriepenge

Feriepenge

Er du i arbejde, optjener du feriepenge fra din arbejdsgiver. Dem optjener du løbende ud fra ferielovens bestemmelser.

Det betyder, at du som lønmodtager enten får løn under din ferie eller indbetalt feriegodtgørelse til FerieKonto, som du kan hæve under din ferie.

Hvis du får indbetalt feriegodtgørelse til FerieKonto og skal have dine feriepenge udbetalt i forbindelse med en ferie, skal du ansøge om det ved at logge på Borger.dk. Her taster du det antal feriedage, du ønsker at holde, og datoen for feriens begyndelse. Bliver dit ønske om ferie godkendt, vil dine feriepenge blive overført til din NemKonto.

har-jeg-ret-til-feriedagpenge

Feriedagpenge

Når du er ledig og modtager dagpenge, har du mulighed for at søge om feriedagpenge. Det er en særlig form for dagpenge, som du kan få udbetalt af din a-kasse på visse betingelser, når du ønsker at holde ferie.

Feriedagpenge er – modsat feriepenge – ikke dine "egne penge". Derfor gælder der også nogle andre regler for feriedagpenge. 

Du kan kun få feriedagpenge udbetalt, hvis du holder ferie og derudover opfylder betingelserne for udbetaling. Det betyder, at hvis du har ferie i overskud, har du ikke mulighed for at få den overført eller udbetalt.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Brug vores søgefunktion og få svar på dine spørgsmål omkring dit ansættelsesforhold, barsel, dagpengeregler, efterløn, ferie, job og karriere m.m.