-
Er 24. og 31. december almindelige arbejdsdage?
Det er ikke alle dage, der er reguleret af ferieloven. Det gælder blandt andet den 24. december og 31. december.
At juleaften og nytårsaftensdag ikke er reguleret af ferieloven, betyder, at disse dage i princippet er helt almindelige arbejdsdage.
Det kan dog være, at din arbejdsplads har lavet en aftale om, at du som ansat har ret til at holde betalt fri på disse dage.
Er 24. og 31. december almindelige arbejdsdage?
Emner
Som udgangspunkt bliver den 24. og 31. december betragtet som helt almindelige arbejdsdage, da disse ikke er helligdage.
På en del arbejdspladser holder lønmodtagerne alligevel fri uden at blive trukket i løn.
Denne ret kan være et resultat af en direkte aftale i din ansættelseskontrakt, i en eventuel personalehåndbog eller overenskomst. Endelig kan det blot være en kutyme i virksomheden.
Hvis du er ansat i en sådan virksomhed, kan du ikke blive pålagt at bruge hverken feriedage, afspadsering eller lignende den 24. og 31. december, hvis din arbejdsplads holder lukket.
Dagene mellem jul og nytår (bortset fra 1. og 2. juledag) er almindelige arbejdsdage, hvor du skal gå på arbejde eller afholde ferie.
Hvis din arbejdsgiver holder ferielukket (herunder mellem jul og nytår), gælder dog den særlige regel, at din arbejdsgiver i videst muligt omfang har pligt til at sørge for, at du har feriedage nok til gode, til at du kan holde ferie med løn under ferielukningen.
Har din arbejdsgiver ikke sørget for det, kan han have pligt til at betale dig løn under virksomhedens ferielukning.
Du er altid velkommen til at kontakte a-kassen for nærmere information om dine muligheder for dagpenge under julelukning.
Hvad kan vi hjælpe dig med?
Brug vores søgefunktion og få svar på dine spørgsmål omkring dit ansættelsesforhold, barsel, dagpengeregler, efterløn, ferie, job og karriere m.m.