• Olivers vej til drømmejobbet

    20-årige Oliver drømmer om en karriere som ejendomsmægler, men har valgt at bruge de "obligatoriske" sabbatår på en kontoruddannelse hos Frie.
    Olivers vej til drømmejobbet

    Olivers vej til drømmejobbet

Da Oliver i 2019 startede på en 2-årig EUX-uddannelse i Odense, havde han ikke helt fremtidsplanerne på plads. Han vidste bare, at han gerne ville arbejde på kontor med administrative opgaver.

EUX-uddannelsen er bygget op som en HHX (handelsgymnasiet) – med mange af de samme fag, som læner sig op ad arbejdsmarkedet. Og med fag som afsætning, virksomhedsøkonomi og erhvervsjura kom den teoretiske del hurtigt på plads.

Praktik hos ejendomsmægler

Kort tid inde i uddannelsen skulle Oliver i praktik, og da han særligt fandt ejendomsmæglerbranchen interessant, fik han lavet en praktikaftale med en ejendomsmægler.

Praktikken varede en uge, og der fik jeg rigtigt oplevet, hvordan det er at arbejde på et kontor og arbejde med kunder, fortæller Oliver.


Praktikopholdet bekræftede endnu en gang Oliver i, at han gerne ville arbejde på kontor. Derfor tog han valgfaget "Kontor", som netop giver en masse værktøjer inden for faget.

Kontorelev i sabbatårene

Efter de to år på uddannelsen valgte Oliver at tage to "sabbatår". Men i modsætning til mange af kammeraterne, er de to år ikke blevet brugt på tilfældige jobs og rejser.

– Ikke, at der er noget i vejen med det, fastslår Oliver. Men jeg havde lyst til at få bygget noget mere viden på inden for kontorområdet og var heldig at få en elevplads hos Frie.

Hos Frie kommer Oliver rundt i mange forskellige afdelinger, som arbejder på hver deres måde. Der er fx stor forskel på at være i kvikservice med megen medlemskontakt og marketing, som Oliver p.t. arbejder i.

– Det er rigtig fedt, at jeg får prøvet så mange forskellige ting, så jeg kan finde ud af, hvad jeg vil jobmæssigt, mener Oliver.

Det var i øvrigt noget familie, der har arbejdet inden for samme branche, som fik inspireret Oliver til at søge stillingen som kontorelev hos Frie.

Olivers fremtidsplaner

Hvis Oliver får tilbudt en fast stilling eller et vikariat, når han er færdig med kontoruddannelsen hos Frie, vil han helt sikkert tage imod det. På den måde kan han nemlig få bygget endnu mere viden ovenpå og blive lidt ældre, inden han – som det ser ud lige nu – har planer om at starte på uddannelsen som ejendomsmægler.

Og sådan gik det faktisk. Efter endt elevtid blev Oliver ansat som a-kassetrainee, hvor han bygger mere viden på og trives godt indtil videre.