• Ræk ud efter dine lederdrømme

    Det kan være svært at finde ud af, hvordan man bedst griber det an, hvis man gerne vil gå efter et lederjob. Hvor skal du starte? Hvem skal du kontakte? Find svar på dine spørgsmål her.
    Ræk ud efter dine lederdrømme

    Ræk ud efter dine lederdrømme

Du er nået så langt, at du har fundet ud af, at du har en høj motivation for at blive leder. Samtidig er du klar over, hvilke krav der stilles til dig som leder. Men hvad skal du gøre for at handle på dine lederdrømme?

Vi hjælper dig igennem processen i 5 steps.

Step 1: Undersøg mulighederne

Hvis du allerede er i et job, så begynd med at undersøge dine muligheder for at blive leder der. Er der en mulighed for, at du kan arbejde som leder her, eller skal du finde lederjobbet et andet sted?

Hvis du er arbejdssøgende og søger et lederjob, så lav en liste over virksomheder, hvor du kunne forestille dig at arbejde som leder. Undersøg også, hvilke krav der stilles til ledere inden for din branche. Det kan du bl.a. gøre ved at kigge på stillingsopslag.

Step 2: Opbyg erfaring - både i og uden for jobbet

Hvis du vil søge et lederjob, stilles der ofte krav til erfaring. Men det behøver ikke nødvendigvis at være erfaring fra tidligere lederstillinger. Det kan også være erfaring fra frivillige organisationer eller bestyrelsesarbejde.

Hvis du allerede er i job, kan du tale med din leder om dine ambitioner. Forsøg gradvist at få udvidet ansvar, stå for projekter eller oplæring af nye kollegaer. Måske kan du blive teamleder eller få en faglig lederrolle?

Step 3: Udvid dine kompetencer

Der findes et hav af lederkurser, du kan komme på. Spring dog ikke på det første og bedste, men undersøg i stedet, hvilket kursus der passer bedst til din situation.

Du kan også blive klogere på ledelse gennem bøger og guides. Se ledelse som et fag, du skal "uddannes" i.

Step 4: Ræk ud til dit netværk

Brug dit netværk til at sparre med andre om dine lederdrømme. Hvis du ikke har et netværk, så søg efter ét, hvor du kan få relevante sparringspartnere.

Hvis du har nogle ledere, du ser op til, kan du også kontakte dem for at høre om deres erfaringer.

Du kan også tage kontakt til en karriererådgiver hos Frie, hvis du har brug for at vende dine ledelsesmuligheder.

Step 5: Sæt realistiske mål på din vej

En vigtig del af alle større projekter i dit arbejdsliv kræver en karriereplan. Hvad vil du helt konkret gøre for at nå dine mål, og hvornår vil du gøre det? Hvad kan du gøre lige nu for at komme tættere på din drøm om at blive leder?

Du kan fx lave en karriereplan med milepæle efter en måned, seks måneder og 1 år.

Der findes ikke nogen nem vej til at blive leder, men hvis du er motiveret og arbejder for det, så er du godt på vej mod lederjobbet.