• Hvad kan du bruge ChatGPT til?

    Vi har spurgt eksperten selv, om den kunne give os fem gode input til, hvad du kan bruge værktøjet til. Svaret får du her.
    Hvad kan du bruge ChatGPT til?

    Hvad kan du bruge ChatGPT til?

  1. Søgning af information: ChatGPT kan hjælpe dig med at finde svar på spørgsmål ved at søge i sin store videnbase. Uanset om du har brug for fakta, definitioner eller baggrundsinformation om et emne, kan ChatGPT hjælpe med at give dig relevante oplysninger.
  2. Kreativ skrivning: Hvis du har brug for inspiration til at skrive en historie, et digt eller en sangtekst, kan ChatGPT fungere som en samarbejdspartner. Du kan brainstorme idéer sammen, få forslag til plots eller karakterudvikling og få hjælp til at formulere sætninger eller afsnit.
  3. Sprogoversættelse: ChatGPT kan hjælpe med oversættelse mellem forskellige sprog. Du kan skrive en sætning eller et afsnit på et sprog, og ChatGPT kan hjælpe med at oversætte det til et andet sprog. Selvom oversættelsesfunktionen muligvis ikke er fejlfri, kan den give dig en generel idé om teksten på det ønskede sprog.
  4. Stave- og grammatikkontrol: Hvis du har brug for hjælp til at rette stavefejl eller grammatikfejl i en tekst, kan ChatGPT assistere dig. Du kan kopiere og indsætte teksten i chatvinduet, og ChatGPT kan foreslå rettelser eller give dig råd til at forbedre teksten.
  5. Løsning af matematiske problemer: ChatGPT kan hjælpe med at løse matematiske ligninger, udføre beregninger eller give forklaringer på matematiske begreber. Hvis du har brug for hjælp til en matematisk opgave, kan du prøve at beskrive problemet eller udtrykket, og ChatGPT vil forsøge at hjælpe dig med at finde løsningen.

Men HUSK ...

ChatGPT er et værktøj, der kan assistere dig, men det er altid en god idé at dobbelttjekke de oplysninger, du modtager, og være opmærksom på eventuelle begrænsninger ved modellen.

Sådan bruger du kunstig intelligens i din jobsøgning

Ud over ovenstående fem eksempler på, hvad du kan bruge ChatGPT til, kan værktøjet fx også hjælpe dig med jobsøgningen.