• Det gode CV

    Hvordan skriver du det perfekte CV, som får dig til samtale? Kan dit CV genbruges fra gang til gang?

    Vi giver dig 10 gode råd til at skrive det perfekte CV.

    Det gode CV

    Det gode CV

Det kan være fristende at springe over, hvor gærdet er lavest. Men lad os slå det fast med det samme. Det er vigtigt, at du ikke bare laver et CV, som du bruger til alle de stillinger, du søger. Dit CV er et arbejdsredskab, som skal ændre sig fra stilling til stilling.

Det gælder, uanset om du søger et studiejob, en elevstilling eller skal i gang med at søge din første stilling som nyuddannet.

Der er fx stor forskel på, om du søger et job inden for marketing, hvor du skal slå på dine kreative, digitale og kommunikative evner. En mere udadvendt stilling som sælger, hvor du skal have talegaverne i orden. Eller du skal passe børn i en vuggestue, som kræver nærvær, omsorg og et indre legebarn.

Hvorfor skal CV'et målrettes hver gang?

Du er ofte i hård konkurrence, når du søger et job. Måske er du oppe imod over 100 andre ansøgere, og så er det vigtigt, at du skiller dig ud, så du kan komme foran i køen.

Det kan du bl.a. gøre gennem dit CV. Ved at målrette CV'et og vise modtageren, at du har taget dig tid til at skrive et CV med fokus på lige netop den virksomhed, så har du allerede et stort forspring.

Hvis du udvælger de ting, der er vigtigst i relation til jobbet, bliver du pludselig langt mere interessant, end de ansøgere, der har sendt et CV, som kunne være skrevet til en hvilken som helst virksomhed/jobtype.

Nedenfor finder du 10 gode råd til dit CV, og ikke overraskende handler det første netop om at målrette CV'et.

10 gode råd til dit CV

  1. Skriv konkret, målrettet og relevant i forhold til de stillinger, du søger - hver gang
  2. Pas på med klichéer og uklare formuleringer – vær konkret
  3. Skriv det vigtigste først – det gælder både datoer, som skal være i omvendt kronologisk rækkefølge, og oversigten over arbejdsopgaver, resultater og andet
  4. Vælg et overskueligt og professionelt layout
  5. Benyt overskrifter, punktopstillinger og luft mellem afsnit, da det gør dit CV mere læsevenligt og skaber overblik
  6. Sørg altid for, at du og en anden har tjekket dit CV for fejl
  7. Brug ikke talesprog, forkortelser og smileys
  8. Referencer hører ikke til i CV’et med mindre at de efterspørges i et stillingsopslag. Dem tager du med til jobsamtalen
  9. Konverter dit CV til pdf format, inden du sender det
  10. Gør dig umage og pynt ikke på sandheden – informationerne skal være korrekte.

Har du brug for hjælp til dit CV?

Husk, at du som gratis medlem af Fries fagforening kan få hjælp til at målrette dit CV. Ring til os på 63 13 85 50. Du finder også flere gode råd i vores miniguide om CV.