• Fra lønmodtager til selvstændig med maksimal tryghed

    I 2020 startede Lars Grud Sørensen som selvstændigt erhvervsdrivende. En smidig overgang fra lønsikring hos Frie til indtægtssikring hos Frie Selvstændige gjorde det trygt for familiefaren til fire at tage springet.
    Lars Grud Sørensen

    Fra lønmodtager til selvstændig med maksimal tryghed

Der er ikke mange huller i Lars Grud Sørensens kalender for tiden. Han er på farten som underviser hos Kompetence- & Konfliktinstituttet ApS, der uddanner og træner ledere og medarbejdere med borgerkontakt i at undgå, afvæbne og håndtere konflikter. Den tidligere vicepolitikommissær blev medejer af firmaet i sommer efter 26 år i politiet og nogle år hos servicevirksomheden Berendsen.

– Jeg havde tidligere samarbejdet med Kompetence- & Konfliktinstituttet, så da jeg fik muligheden for at blive medejer, var jeg parat, siger Lars Grud Sørensen.

På det tidspunkt var han afdelingsleder i Berendsen. Som ansat i politiet havde det aldrig været aktuelt med a-kasse eller lønsikring, men organisationsændringer i Berendsen fik Lars Grud Sørensen til at tegne en lønsikring hos Frie for at være på den sikre side.

Slap for at starte forfra

Ikke alene sikrede den indkomsten, hvis han skulle blive arbejdsløs. Den gav også et solidt springbræt til at prøve kræfter med tilværelsen som selvstændigt erhvervsdrivende.

Jeg kunne gå direkte over i en indtægtssikring hos Frie Selvstændige uden at skulle starte forfra, fordi jeg havde lønsikring hos Frie.
Lars Grud Sørensen

I første omgang satte Lars Grud Sørensen sin lønsikring på pause. På den måde kunne han afdække potentialet i at blive medejer af Kompetence- & Konfliktinstituttet uden at give afkald på rettighederne i lønsikringen. Derefter meldte han sig ind i a-kassen Frie og Frie Selvstændige, foreningen for frie selvstændige, hvilket var en forudsætning for at kunne tegne indtægtsforsikringen.

Fra dag ét var Lars Grud Sørensen sikret et beløb svarende til dagpengesatsen, fordi han kunne dokumentere et overskud på min 25.000 kr. i virksomheden, og det gav ekstra tryghed i opstarten.

- Hvor meget indtægtssikringen sidenhen kan nå op på afhænger af, hvor meget jeg tjener i firmaet, siger Lars Grud Sørensen, der vil kunne få op til 20.000 kr. ekstra pr. måned oveni dagpengene. Derudover har han som medlem af Frie Selvstændige også mulighed for at få sparring og vejledning af Frie Selvstændiges virksomhedsspecialister, som kan hjælpe med at udvikle virksomheden.

Selvstændig med økonomisk tryghed

Lars Grud Sørensen nyder sin nye tilværelse som fri fugl og siger, at han var fløjet fra lønmodtager-reden – indtægtssikring eller ej.

- Men ligesom en lønsikring giver en indtægtssikring sikkerhed og tryghed. Min hustru og jeg har fire børn og hus, og ligesom de fleste andre er vores økonomi indrettet efter indtægter på et vist niveau. Derfor er det rart at vide, at jeg bliver grebet, hvis jeg falder, siger Lars Grud Sørensen og roser samtidig den rådgivning, som han fik hos Frie i forbindelse med skiftet fra lønmodtager til selvstændig.

– Jeg havde en engageret, god og personlig dialog med Frie om overgangen fra lønsikring til indtægtssikring, og det var den samme kontaktperson, som jeg havde hele vejen igennem, siger Lars Grud Sørensen.