• Som medlem af Frie er du ikke bare et nummer i jobkøen

    Det er forskelligt, hvad den enkelte har brug for, når jobbet pludselig forsvinder mellem hænderne på en. Langt de fleste, der har prøvet at være ledig, kan genkende, at det kan være hårdt. Både for selvopfattelsen og selvtilliden, ligesom flere andre ting i livet kan blive påvirket af situationen.
    Martin var ikke bare et nummer i jobkøen

    Som medlem af Frie er du ikke bare et nummer i jobkøen

Reaktionen kan afspejle, at man rammes af en situation, man ofte ikke selv har valgt aktivt. Men hvordan man kommer oven på igen, kan i høj grad påvirkes af, hvilke aktive valg, man har truffet.

Det kender den erfarne mediegrafiker, Martin, alt til, og her er hans historie.

Et medlemskab med mening

Da Martin skiftede til Frie, fik han både a-kasse og fagforening fra starten. Det gav mening, og selvom han håbede aldrig at få brug for det, tegnede han en supplerende lønsikring, så der var en ekstra sikkerhed oven i dagpengene, hvis han en dag skulle miste sit job.

Før var jeg hos HK, men en kollega anbefalede mig Frie og fik mig med. Jeg oplever en mere personlig tilgang til medlemmerne, og så får man hjælp og assistance, hvis man har brug for det. Det giver noget tryghed med de muligheder, jeg har valgt hos Frie, og det giver bare mening for mig.
Martin

Hjælp når det gælder

I sommeren 2019 blev Martin raskmeldt fra stress. Han havde netop oplevet 14 medarbejdere forsvinde i tre stillinger og følte selv presset i sit daværende job.

- Jeg kunne både se og mærke på egen krop, at noget var galt. Så jeg tænkte: Nu stopper festen! Derfor gik jeg til Frie og fik hurtigt hjælp til at håndtere situationen.

- Jeg var helt nede i kulkælderen, da jeg første gang tog fat i Frie, men jeg nåede dårligt at komme ind ad døren, før en fra a-kassen, lønsikring og juridisk afdeling var forbi for at hjælpe.

- Det betød enormt meget for mig at opleve den menneskelige kontakt og den hurtige reaktion. Jeg følte mig i gode hænder og kom hurtigt ovenpå igen. Stor ros for, at det kunne gå så stærkt og samtidig være så behageligt.

Det var tydeligt, at Martin ikke skulle tilbage til sit gamle arbejde, men nu lå en ny udfordring foran ham, hvor den erfarne mediegrafiker skulle finde et nyt sted, der kunne få glæde af hans kompetencer.

Ikke bare et nummer i jobkøen

At være mellem jobs er for mange ikke så let, og for Martin har det heller ikke været en dans på roser. Men der kan være mennesker til forskel på, hvordan man kommer igennem sin jobsituation.

- Der bliver gjort en behagelig indsats i samarbejde med mig for netop min situation, og det virker ikke så mekanisk. Som medlem kan jeg mærke de mennesker, jeg har kontakt til hos Frie, og det er fedt!

- Jeg føler ikke, at jeg bare er et nummer i køen. Det var blandt andet derfor, jeg meldte mig ind i Frie. Man kommer hurtigt igennem til den hjælp, man skal bruge.

Den personlige relation vigtig

Der er mange tilgange til at arbejde med at få folk i arbejde, men det, der for mange jobsøgende gør en stor forskel, er den personlige relation. Oplevelsen af at blive mødt i øjenhøjde og med forståelse for den enkeltes situation. Det har også været gældende for Martin.

- Jeg er super glad for min karriererådgiver, Helle. Stor ros til hende. Hun er altid positiv, og hendes måde at møde folk på, sige goddag, være optimistisk uden at være naiv, det giver en fed energi – det smitter, hvis man må sige det i disse tider.

- Den sparring, jeg får fra Frie, virker ikke bare som stoppet ned i halsen på en; gør sådan og så har du job på torsdag, men mere realistisk og optimistisk ud fra min situation. Det kan jeg rigtig godt lide.