• Lønsikring og eget netværk fik Magnus i job igen

    Da Magnus Fristrup fratrådte, vidste han ikke, hvad fremtiden bragte. Men med lønsikring i baghånden, effektiv sparring og et godt netværk, lykkedes det ham at underskrive sin næste ansættelseskontrakt, allerede inden han blev ledig.
    Magnus Fristrup

    Lønsikring og eget netværk fik Magnus i job igen

- Det er lidt som at springe i faldskærm, og det giver da lidt kriller i maven at sige sit job op uden at have et andet på hånden, fortæller 42-årige Magnus Fristrup, der som uddannet erhvervsjurist savnede nye faglige udfordringer. Med Fries lønsikring som sikkerhedsnet tog han springet ud i uvisheden i jagten på drømmejobbet, og det førte ham til Anne Schmidt, en af Fries mange karrierekonsulenter.

Så snart en af vores lønforsikrede bliver opsagt eller selv siger op, er vi klar med et effektivt outplacementforløb, hvor vi hjælper med råd og vejledning om alt fra jobsøgning til netværk. 
Anne Schmidt

 

Nye øjne på jobsøgningen

Magnus og Anne mødtes derfor hurtigt til en samtale om, hvordan han kunne optimere sin jobsøgning bedst muligt, og det viste sig at være en positiv oplevelse:

- Selv om jeg var sikker på, at jeg nok skulle finde arbejde, var det rart, at Anne gik helt lavpraktisk menneskeligt til mig og spurgte ind til, hvordan jeg havde det. Jeg følte mig virkelig mødt, for det er en stor omvæltning at stå i sådan en situation, forklarer Magnus og fortsætter:

- Selv om jeg qua min profession har mange ansøgninger mellem hænderne til hverdag, er det noget helt andet at skulle sælge sig selv, så jeg fik nogle effektive værktøjer med hjem til at forbedre min ansøgning og mit CV.

Derudover gav Anne også Magnus et indblik i, hvordan han kunne arbejde strategisk med fx indstillinger og overskrifter på LinkedIn, så man har større sandsynlighed for at komme i arbejdsgivernes søgelys.

Kaffeaftale førte til job

Med sit opdaterede CV klar, gik Magnus i gang med at udvide sit netværk på LinkedIn inden for sit fagspecifikke område og skrev til sine nye kontakter for at byde sig til. Det førte til flere interesserede tilbagemeldinger, men det blev en anbefaling fra en tidligere kollega, der gav den afgørende kaffe-aftale og det nye job hos Handicapformidlingen, som har oplevet stor vækst og netop har etableret sig med et endnu større afdelingskontor i Aalborg, hvor Magnus er placeret.

Kaffesnakken endte med at trække ud i et par timer, og allerede på vej hjem i bilen modtog Magnus en sms om, at de gerne ville tilbyde ham job og møde hans lønvilkår, hvis han var interesseret.

- Jeg blev sindssygt glad, og musikken fik fuld volumen på vej hjem! Det var ikke kun på grund af det lønmæssige, at jeg var glad, det var lige så meget, fordi jeg kunne mærke, at det bare var et godt match. Job er jo lidt som parforhold. Man kan vokse fra hinanden og pludselig ikke længere kunne identificere sig med sin virksomhed. Så er man nødt til at følge sin mavefornemmelse og komme videre, så man ikke bliver sur og gnaven. Vi klikkede virkelig, og jeg kunne mærke energien med det samme.

Stor fortaler for Fries lønsikring

Selv om Magnus endte med slet ikke at blive ledig og få udbetalt sin lønsikring, er han stor fortaler for forsikringen og anbefaler den gerne til andre.

- For mig har det givet så meget mening. Jeg er kun blevet mødt af hjælpsomme og professionelle mennesker hos Frie og har nemt og hurtigt fået de svar og den afklaring, jeg havde behov for. Desuden har jeg valgt en Fri Lønforsikring, hvor jeg ikke behøver en a-kasse, og der har været en verden til forskel i forhold til, da jeg tidligere blev ledig og røg i hænderne på jobcenteret. Da tænkte jeg virkelig, at det var spild af min tid. Denne gang har jeg fået individuel hjælp på et ligeværdigt fagligt niveau. Det har været en fantastisk god oplevelse.