• ”Jeg fik ikke hjælp som lønforsikret, men som menneske”

    En sygemelding med stress ændrede Anne Neergaards indstilling til arbejdslivet. For både stedet og stillingen skal være rigtig, for at man har det godt.
    Anne Neergaard

    ”Jeg fik ikke hjælp som lønforsikret, men som menneske”

Anne Neergaard er nu et nyt sted i sit liv med nyt job, ny indsigt og stor taknemmelighed over, at Fries lønsikring havde så meget mere at tilbyde, end hun havde forestillet sig.

Karrierekonsulenten med på sidelinjen

For Anne Neergaard var det afgørende, at hendes karrierekonsulent var med hende hele vejen og gav de nødvendige skub til at komme videre.

- Man skal ikke være i eller tage et job, der ikke føles rigtigt, og den erkendelse er blevet en kæmpe styrke for mig. Jeg ville gerne det hele, men min karrierekonsulent hjalp mig til at holde øjnene på bolden og finde frem til det, der var rigtigt for mig, fortæller hun og fortsætter:

- Den store fleksibilitet, jeg er blevet mødt med, har været helt fantastisk. Jeg ved, at konsulentens job er at få mig tilbage i arbejde, men hun gjorde så meget mere end det. Hun fangede min essens og viste mig vejen til, hvad der er sundt for mig. Jeg blev ikke bare hjulpet som lønforsikret, men også som menneske.

Den indsigt har Anne taget med sig i sit nye job og er blevet mere opmærksom på forskellen på travlhed og stress, og på hvordan hun bedst kan passe på sig selv.

- Jeg har altid haft svært ved at sige nej, men jeg har lært, at den jeg skal være mest loyal overfor, det er mig selv.

Åbenbaring i en hård tid

I de 10 måneder, hvor Anne var aktivt jobsøgende, søgte hun et utal af job og kom også til flere samtaler, men det var en hård tid med mange nederlag på et tidspunkt i livet, hvor Anne også skulle genfinde sin egen værdi ovenpå stressforløbet.

- Min karrierekonsulent hjalp mig med at holde modet oppe. Hun sagde: ”Det kan godt være, du har trukket i nødbremsen nu, men dine evner og dit værd som menneske er der endnu. Det hjalp mig til at holde fokus på ikke hele tiden at køre i 5. gear mod næste mål, men at give opmærksomhed til mine værdier og lade dem guide mig til det liv, jeg gerne vil leve.

For Anne Neergaard har bl.a. også medført en ny livsstil. Hun er begyndt at dyrke pilates og yoga, har ændret sine kostvaner og bruger mere tid på at lave lister, så hun ikke skal have alting i hovedet.

- Jeg er kommet meget bedre i kontakt med mig selv og husker mig selv på at geare ned, hvis det går for stærkt – ellers gør min søde mand det for mig, griner Anne. De elsker begge to at arbejde, men det afgørende pejlemærke for dem begge er, om det, de laver, gør dem glade.

Uopfordret ansøgning gav bonus

Det var en uopfordret ansøgning i netværket, der fik Anne i job igen, og hun er meget glad for endelig at have fundet et job, hvor hun har fået en koordinatorrolle, der matcher hendes ønsker og personlighed.

- Jeg kunne mærke med det samme at kemien var rigtig, og jeg blev ansat på 25 timer. Jeg har fundet et job, hvor jeg kan være med til at forme min egen stilling og prøve kræfter nogle nye spændende arbejdsopgaver, fortæller Anne Neergaard begejstret.

Allerede efter tre uger i den familieejede transportvirksomhed blev Anne tilbudt fuld tid, og hun glæder sig over at være blevet en del af en virksomhedskultur, der føles rigtig til hende.