• Kan du få elementer af din “iværksætterdrøm” i dit lønmodtagerjob?

    Drømmer du om at blive iværksætter, men ved du ikke helt, om du har lyst til at sige dit faste job op? Så kan det være, at du kan få tilpasset dit nuværende job, så det indeholder elementer af den iværksætterdrøm, du længes efter.
    kan-du-faa-elementer-af-din-ivaerksaetterdroem-i-dit-loenmodtagerjob

    Kan du få elementer af din “iværksætterdrøm” i dit lønmodtagerjob?

Det er et stort spring at sige sit faste job op for at starte egen virksomhed. Det kommer til at påvirke din økonomi og forandre din hverdag markant. Men hvad, hvis du kan få noget af det, du drømmer om, i det job du allerede har? Her kommer nogle forslag.

Hvorfor vil du gerne være iværksætter?

Start med at gøre dig nogle tanker om, hvorfor du gerne vil have din egen virksomhed.

  • Vil du gerne have mere fritid til at bestemme over dit arbejdsliv og kunne planlægge din hverdag mere optimalt for dig og din familie?
  • Har du en passion eller noget, du brænder for at arbejde med? En idé du gerne vil føre ud i livet?
  • Savner du flere udfordringer i dit job, og forestiller du dig, at du kan få de udfordringer ved at blive iværksætter?

Du kan med fordel også læse vores guide til at sætte ord på din iværksætterdrøm.

Kan du tilføje dine drømme i dit nuværende job?

Overvej som det næste, om du kan få elementer af din iværksætterdrøm i det lønmodtagerjob, du allerede har.

Eksempel 1:

Du synes, at dit 8-16 job er for ufleksibelt for dig og din familie. Du drømmer om at kunne hente børnene tidligere om eftermiddagen og i stedet arbejde nogle timer om aftenen, når de er lagt i seng.

En mulig løsning kunne være at høre din chef, om du kan få lov til at planlægge dine arbejdstimer anderledes, så de passer bedre til din familie.

Eksempel 2:

Du savner udfordringer i dit job. Gerne nogle, hvor du både bliver udfordret fagligt og personligt.

En mulig løsning kunne være at tage fat i chefen og høre, om du kunne få ansvar for et nyt projekt, måske endda som projektleder, hvor du også har ansvar for medarbejdere under dig. Eller du kunne spørge ind til mulighederne for efteruddannelse, hvis du mangler kompetencer.

Hvad er dine muligheder?

Overvej med udgangspunkt i forslagene ovenfor, hvad du kunne spille ind med for at få et arbejdsliv, du er tilfreds med. Er det muligt at ændre noget i dit nuværende job, eller skal du søge videre, eksempelvis ved at blive selvstændig?

Tag en snak med Frie

Har du brug for at vende dine muligheder for at få det arbejdsliv, du er tilfreds med, så tag fat i en karrierekonsulent hos Frie. Vi hjælper dig med at finde frem til, hvad du savner og har brug for i dit arbejdsliv for at blive tilfreds. Og vi hjælper dig med at tage det næste skridt i din karriere – uanset om du ønsker at forbedre det job, du er i, eller du ønsker at springe ud som selvstændig.