• Få den bedste start som iværksætter

  kom-godt-fra-land-524x524
  Du vil gerne starte som iværksætter, men hvordan griber du det an på den bedste måde? Få gode råd til din opstart af din nye virksomhed her.
  Få den bedste start som iværksætter

  Få den bedste start som iværksætter

  kom-godt-fra-land-524x524

Du har bestemt dig for, at du gerne vil starte selvstændig virksomhed. Du har sat ord på din iværksætterdrøm og er nu klar til at sætte handling bag ordene.

Spontant eller velovervejet?

Det er værd at nævne, at det er meget forskelligt, hvor meget nystartede iværksættere har styr på, inden de starter selvstændig virksomhed. Nogle tager bare springet, opretter en virksomhed på virk.dk, og så er de i gang. Andre foretrækker at have styr på de grundlæggende ting omkring økonomien og forretningsplanen, inden de kaster sig ud i eventyret.

Der er fordele og ulemper ved begge dele. På den ene side er det en fordel at have tænkt din virksomhed igennem, inden du springer ud i det. På den anden side skal du ikke trække det i langdrag, så du aldrig kommer i gang. Som iværksætter skal du nok finde ud af det hele hen ad vejen, så det handler bare om at springe ud i det, når du føler dig klar.

Vigtige ting at få styr på som det første

 1. Økonomien

  Uanset, hvilken virksomhed du vil oprette, skal du overveje økonomien i det. Du har ikke din faste løn længere, så hvad kan du klare dig for? Skal du spare op inden? Eller er der mulighed for investorer? Lav en oversigt over dine forventede indtægter og udgifter. Tag også en snak med dit bagland, så du er sikker på, at der er støtte til dit forretningseventyr derfra.
 2. Forretningsidéen

  Hvad skal du tilbyde i din forretning? Har du allerede en idé, eller skal du have den udviklet? Snak med din familie, dine venner og dit netværk om din virksomhedsidé. Du kan også booke tid hos en virksomhedsrådgiver, hvor du kan få professionel sparring på din forretningsidé. Det kan også være en idé for dig at teste din drøm af, inden du siger dit job op.
 3. Markedsanalyse

  Er der brug for din virksomhed, dit produkt eller din ydelse i markedet? Har du set et hul i markedet, som du kan fylde ud? Hvem er dine kunder? Tag en snak med relevante personer inden for det felt, som du gerne vil arbejde inden for. Ser de, at din virksomhed vil kunne overleve på markedet, eller skal du arbejde videre med den?
 4. Virksomhedsformen

  Der findes flere forskellige former for virksomhed, som du kan starte. Mange solo-selvstændige vælger at starte en enkeltmandsvirksomhed, men der findes også andre former for virksomheder, fx et anpartsselskab (ApS), som kunne være relevant for dig. Tag en snak med en virksomhedsrådgiver, hvis du er i tvivl om virksomhedsformen.
 5. Forretningsplanen

  I forretningsplanen samler du alle dine oplysninger om virksomheden. Det kan være idéer og undersøgelser, som du har lavet i markedet. Det kan være en udregning af, hvad du forventer af indtægter og udgifter, så eventuelle investorer kan se, at du har regnet på det.

Hvor kan du finde hjælp?

For alle nystartede virksomhedsejere er der en masse spørgsmål, og her kan du som medlem af Frie Selvstændige altid tage fat i vores virksomhedsrådgivere på 63 13 85 50. Vi hjælper dig med alle dine spørgsmål, så du kan bruge din tid på at gøre din forretning til en succes.