• Få dit CV og ansøgning til at spille sammen

    Når du søger et job, er dit CV – i samarbejde med din ansøgning – din adgangsbillet til en jobsamtale. Sørg derfor for, at de spiller sammen på den bedste måde. Læs her hvordan.
    Dit CV og ansøgning skal spille sammen

    Få dit CV og ansøgning til at spille sammen

Dit CV og din ansøgning kan to forskellige ting i din jobansøgning. Derfor er det vigtigt, at du kender forskellen, og hvordan du bruger den til din fordel.

Hvad er forskellen mellem dit CV og din ansøgning?

Den største forskel mellem dit CV og din ansøgning er, at CV'ets fokus er bagudrettet. Det fungerer som dokumentation for de erfaringer, kompetencer og kvalifikationer, du har. Den kan altså ses som det fundament, du står på.

Ansøgningen kigger derimod fremad. Den bruges som argumentation for, hvorfor du er den rette til jobbet. Selvom CV og ansøgning kan virke som to adskilte områder, så udgør de dit samlede argument for, hvorfor du skal til jobsamtale.

Hvordan sørger du for at adskille dem i praksis?

Når du sender en ansøgning og et CV af sted på baggrund af en opslået stilling, er det en god idé at huske på, hvilken rolle de hver især spiller.

  • Dit CV skal indeholde fakta og dokumentation. Ikke argumenter og holdninger.
  • Din ansøgning skal indeholde argumenter for, hvorfor du er den rette til jobbet. Argumenterne skal baseres på fakta og dokumentation fra dit CV.

Hvordan sørger du for, at CV og ansøgning spiller sammen på den bedste måde?

Når du har lavet et netto-CV, har du det fundament, du skal bruge til din ansøgning. Pluk ting ud fra CV'et, som du ønsker at uddybe i din ansøgning. Overvej, hvad der er mest relevant at uddybe i forhold til den konkrete stilling, du søger. Hvilke punkter på CV'et kan være en god dokumentation for, at du er den rette til jobbet?

Når du har udvalgt nogle stykker fra CV'et, skal du i ansøgningen uddybe, hvorfor du netop fremhæver dette punkt fra dit CV. Kom med konkrete eksempler på, hvordan du klarede opgaven, hvilke resultater det gav, hvilke kompetencer du har fået gennem et kursus osv.

Pointen er, at dit CV og din ansøgning skal supplere hinanden. De må ikke være kopier. De skal hver især bidrage til, at du bliver kaldt til samtale.

Skal vi tage et kig på dit CV?

Hvis du savner sparring på dit CV eller har spørgsmål til din jobsøgning, så tag fat i en karriererådgiver hos Frie. Som medlem af Fries fagforening kan vi hjælpe dig godt på vej med din jobsøgning. Ring til os på 63 13 85 50.