• 7 ting, der får dig godt i gang med din jobsøgning

    Du ved, at du skal have et nyt job. Du ved også, hvorfor du skal have det. Men hvor skal du starte i din jobsøgning?
    7-ting-der-faard-dig-godt-i-gang-med-din-jobsoegning

    7 ting, der får dig godt i gang med din jobsøgning

Fra Facebook over Google til uopfordrede ansøgninger, nyttigt netværk og utallige opslag med "bolde i luften". Mulighederne er mange, når du skal søge et nyt job. I artiklen her hjælper vi dig godt i gang.

Det afhænger af dig

Der er ingen vej udenom. For dit nye job dumper næppe ned i kontorstolen, helt af sig selv. Det er tid til, at du skal gøre en konkret indsats, og det kunne se sådan ud:

  1. Jobsøgning og gode vaner
  2. Fortæl, at du vil skifte job
  3. Mød mennesker
  4. LinkedIn – ingen vej udenom
  5. Styr på dit CV
  6. Stol på processen
  7. Drømme og resultater i din jobsøgning.


1. Jobsøgning og gode vaner

Det første, du skal vide, er, at gode jobsøgningsvaner er altafgørende. Hvad vil det sige?

Det vil sige, at du lige så godt kan opfatte selve jobjagten som en form for undersøgende og udviklende bijob, du har i en periode.

At se det som et job, betyder, at du beslutter dig for et fast tidsrum, hvor din eneste opgave er at søge efter job, sende ansøgninger og forhåbentlig gå til samtaler. Og det faste tidsrum er ikke 4-5 timer hver aften. Det er der ingen, der kan holde til i længden. For så brænder du ud, inden du overhovedet har uploadet dit første CV.

I stedet kan du sætte fx timerne fra klokken 19-21 af til det. Og hold dig til 2-3 gange om ugen. Eller søndag eftermiddag. Hvordan det passer bedst ind i din uge, ved kun du. Men sørg for at få struktur på din uge og din jobsøgning. Det vigtigste er at gøre det, når du har energi til det og ro omkring dig. Hellere 2-3 effektive timer end 8 timer med utallige overspringshandlinger.

2. Fortæl, at du vil skifte job

Inden du søger i alle retninger – med risiko for at fare vild: Begynd det mest oplagte sted – det nære. Fortæl folk, du møder og er fortrolige med, at du gerne vil skifte job. Vær åben om det. Hvis dine venner og familie ved, at du leder efter et nyt job, vil de også indirekte søge for dig. De vil holde øjne og ører åbne, og hører de om noget på deres arbejde eller gennem andre i deres netværk, har du en perfekt ambassadør. Desuden er åbenheden værdifuld for at bevare motivationen og holde dig selv fast på, at du ER i gang.

3. Mød mennesker

Ud over familie og venner kan du række ud til folk i dit store netværk. Husk, at mennesker ansætter mennesker. Og netværk er alt – lige fra de andre forældre i børnehaven, til ham du gik i skole med og indimellem møder på gaden.

Hvis du har en bestemt virksomhed eller job i tankerne, så kortlæg dit netværk. Hvem kender du, og hvor arbejder de henne. Tag kontakt til dem og hold forbindelsen varm. Og nej, de kan ikke give dig et job, men de kan måske åbne et par døre eller dele en forbindelse på LinkedIn. De fleste mennesker vil hellere end gerne hjælpe. Og bliver du i tvivl, så vend den om: Ville du ikke også hjælpe, hvis andre rakte ud til dig? Og så husk, at det at netværke også kan foregå online via sociale medier og onlinemøder, fx via Skype eller Zoom.

4. LinkedIn – ingen vej udenom

Når det handler om at finde vej ind i nye brancher eller konkrete virksomheder, er LinkedIn ikke til at komme udenom. Har du fælles forbindelser med nogen, du kender? Har du mod på at drikke en uformel kop kaffe med en bekendt, der arbejder i en spændende virksomhed? På LinkedIn kan du se, hvem der arbejder i de forskellige virksomheder, og om du og den pågældende har fælles forbindelser. Du kan også søge på jobtitler, brancher og meget andet.

Hos Frie har vi skrevet en miniguide om LinkedIn og jobsøgning, som du kan finde under Find svar.

5. Få styr på dit CV

Måske er det længe siden, du sidst skrev et CV. Prøv at skrive eller omskrive dit CV, så det afspejler de ønsker, du har til et job i dag. Mange kompetencer kan overføres til andre brancher og opgaver. Der findes masser af gode guides på nettet, der kan hjælpe dig med indholdet. Se fx vores CV-miniguide under Find svar.

6. Stol på processen

Selv efter, at du 10. gang har klikket på send-knappen, bliver du frustreret over endnu et afslag, så tænk på din motivation for at søge. Beløn dig selv med en gåtur og en frokost med en ven, når du har sendt din ansøgning. Stol på processen. Det rigtige job for lige præcis dig er derude.

7. Drømme og resultater i din jobsøgning

Hvis du drømmer om et nyt job, og du vil have resultater i din jobsøgning, så er vi her for dig.

Nyd godt af vores eksperters enorme erfaring, når I sammen afdækker dine behov og lægger en plan for, hvordan du kan lykkes med at finde dit nye job.

Er du ikke medlem af Frie endnu?

Så kontakt os i dag på 63 13 86 50 og lad os sammen finde et medlemskab med mening for dig. Du kan også læse mere om, hvad vi tilbyder for lønmodtagere.