• Sådan skriver du et målrettet CV, der får dig til samtale

  guide-til-dit-cv-524x524
  Dit CV er et arbejdsredskab, som skal ændre sig fra stilling til stilling. Hvis du vil indkaldes til jobsamtale, er det nemlig vigtigt, at du sørger for at målrette dit CV. Lær her, hvordan du gør det.
  Skriv et målrettet CV

  Sådan skriver du et målrettet CV, der får dig til samtale

  guide-til-dit-cv-524x524

Det kan være fristende at springe over, hvor gærdet er lavest, og bare sende det samme CV til alle de stillinger, du søger. Men det er en ikke en god idé, hvis du gerne vil være en af de udvalgte, der bliver kaldt til samtale. For hvis dit CV ikke er målrettet stillingen, er der større risiko for, at du bliver valgt fra, selvom du kunne være den rette til jobbet.

Hvorfor skal dit CV målrettes virksomheden hver gang?

Når du søger et job, er du ofte i konkurrence med over 100 andre ansøgere. Men du kan komme foran i køen, hvis du gennem dit CV tydeligt viser, at du er den rette til jobbet. Og at du er motiveret for netop dette job.

Et målrettet og relevant CV viser også læseren, at du har taget dig tid til at lave et CV med fokus på netop denne virksomhed. At du har udvalgt de ting, der er vigtigst, og har præsenteret det i CV’et på en overskuelig måde. Det giver plus i bogen.

Start med at lave et brutto-CV

Et brutto-CV er alt det, der kunne være relevant i forhold til din jobsøgning. Her skal du lægge alt det ind, du overhovedet kan komme i tanke om.

Brutto-CV'et er ikke det CV, du skal sende i forbindelse med en jobansøgning. Det er din "bank" over alle dine kompetencer, færdigheder, erhvervserfaring, uddannelse, kurser, frivilligt arbejde, fritidsinteresser osv.

Du skal ikke være kritisk, når du laver et brutto-CV. Skriv det hele ned, så du har noget at vælge imellem, når du skal lave dit netto-CV. Husk også at tilføje nye informationer til CV'et løbende, når du får nye kompetencer eller erfaring.

Lav dit CV om til et netto-CV

Når du har lavet dit brutto-CV, har du alt det, du skal bruge for at lave et netto-CV. Det er det CV, som du sender i forbindelse med din jobansøgning.

For at finde ud af, hvad du skal plukke ud i dit netto-CV, skal du finde ud af, hvad der er vigtigt for lige netop det job, du gerne vil søge.

Det kan du gøre ved at:

 • Researche på virksomheden. Hvilke kompetencer, færdigheder eller værdier vægter den højt?
 • Gennemgå jobopslaget, fordi den er nøglen til, hvad der er vigtigt for virksomheden.
 • Give virksomheden et kald for at spørge ind til jobopslaget, og hvilke kompetencer en god kandidat skal have for at komme i betragtning til stillingen.

Hvilke argumenter vil du bruge i dit CV?

Når du har indkredset, hvad du kan byde ind med i forhold til stillingen og virksomheden, skal du udvælge alle de punkter fra brutto-listen, der støtter op om det. Altså hvilke argumenter vil du bruge i dit CV til at svare på, hvorfor du er den rette til stillingen?

Du kan ikke tage alt med, selvom det kan være svært at skulle vælge noget fra. Husk at holde CV'et kort, simpelt og overskueligt. Og sørg for, at det spiller sammen med din ansøgning. Læs mere i vores miniguide til din ansøgning til en opslået stilling.

Hvis du er medlem af Fries fagforening (Frie Favorit) og har brug for hjælp til at målrette dit CV, står vores karriererådgivere klar til at hjælpe dig. Ring til os på 63 13 85 50.