• Gode kolleger er altafgørende

    Det er hverken en høj løn eller fin titel, der skal til, for at vi har det godt, når vi går på arbejde. I stedet er gode kolleger og en rar omgangstone afgørende, siger en række danskere.
    Din trivsel på arbejdspladsen

    Gode kolleger er altafgørende

Frie har stillet nogle helt tilfældige danskere spørgsmålet "Hvad skal der til, for at du har det godt, når du går på arbejde?". Og selvom det efterhånden er et par år siden, får du her nogle af de mange gode svar, vi fik dengang.

Fælles for dem alle er, at gode kolleger er altafgørende for ens trivsel på arbejdspladsen, og netop det gode kollegaskab ønsker vi at sætte ekstra fokus på i den kommende tid under #dinbedstekollega.

Godt samarbejde

For 20-årige Emma er et godt samarbejde med kollegerne og en god stemning afgørende. Hun mener, at det påvirker hele gruppen, hvis nogen er uvenner. For hende var det vigtigt at have det rart sammen, og hun forsøger altid selv at være venlig og opmærksom på at spørge ind til, om kollegerne fx har haft en god weekend, eller om de har brug for hjælp til noget.

Vi skal have det sjovt sammen

For Michael på 54 år er det vigtigt at have nogle gode sociale fællesskaber, hvor man kan grine og have det sjovt sammen.

Michael selv har altid bidraget til det gode arbejdsmiljø ved at sætte gang i stemningen og joke lidt, så kollegerne kom i godt humør. Som Michael siger, så er livet kort, og det gælder om at have det sjovt, imens man er her - både derhjemme og på arbejdet.

Tal pænt til hinanden

Selvom en god løn er rar at have, er pengene slet ikke det vigtigste, mener René på 42. Det, der gør René glad, er i stedet at være et sted, hvor der er et ordentligt miljø og en god tone. Hvor man taler pænt til hinanden.

Selv bidrager René til et rart arbejdsmiljø ved at gøre meget ud af at tale ordentligt til alle og selv forsøge at skabe en stemning, hvor der også er plads til at lave lidt fis. Man behøver ikke være venner og ses privat, men at man har det rart sammen, når man er på arbejde, er vigtigt for René.

Tillid til hinanden

Gode kolleger er altafgørende, men der er også brug for arbejdsrum, hvor man får lov og plads til at dyrke sine egne idéer, mener 28-årige Marie. Det at få ansvar, og at andre har tillid til ens kompetencer, er vigtigt for Marie – både på arbejde og privat.

Marie bidrager selv til et rart arbejdsmiljø ved at skabe hygge, fx tage kage med på jobbet, forsøge at snakke med alle kollegerne og opsøge at have det sjovt sammen.

Gode venskaber og fleksibilitet

For 26-årige Stefan er det vigtigste at have nogle gode kolleger, som også er ens kammerater og veninder. At have et venskab og et samarbejde, der gør, at man også har lyst til at blive hængende efter arbejdstid og se hinanden i fritiden.

Stefan kommer på arbejde med godt humør og vil altid gerne hjælpe til. Det kan fx være, hvis nogen skal til en fødselsdag og har brug for at bytte en vagt – så prøver han at være fleksibel.

Ærlighed betyder meget

Den sidste, vi mødte på gaden, var Vibeke på 48 år. For Vibeke er det rigtig vigtigt, at der er en stemning blandt de ansatte, hvor man kan sige, hvad man mener, og hvor man lytter til hinanden. Det at kunne være åbne om både godt og dårligt er ifølge Vibeke med til at skabe tryghed og løsne stemningen op, så man får et godt arbejdsmiljø.

Vibeke bidrager til det gode arbejdsmiljø ved selv at skabe åbenhed og være en, man kan komme til, hvis man har noget, der tynger. Hun prøver at have fokus på at løse problemer og at bidrage med en god portion humor.