• Mere overskud i hverdagen og færre bekymringer

    I slutningen af 2017 tog Pia Bjørnskov et valg. Hun tegnede en lønsikring gennem Frie. Det skulle vise sig at blive en lille investering med et stort afkast.
    Pia Bjørnskov

    Mere overskud i hverdagen og færre bekymringer

Pia Bjørnskov arbejder inden for biotek-branchen, hvor jobsikkerheden, ifølge hende selv, er noget usikker. Generelt er branchen påvirket af at få godkendt produkter og tests foruden en række andre faktorer, som kan spille ind på virksomhedernes økonomi og behov.

Hvad nu, hvis jeg blev ledig?

Pia var glad for sit arbejde, men hun begyndte at reflektere over, ”hvad nu hvis..?”. Med familie, hus og en usikkerhed i jobbet var det vigtigt for hende at få mere end dagpengesatsen, hvis uheldet skulle være ude.

- Hvis jeg blev ledig, skulle det ikke gå ud over vores familie, forklarer Pia.

I slutningen af 2017 tog hun derfor et valg: Hun tegnede en lønsikring gennem Frie. Det skulle vise sig at blive en lille investering med et stort afkast.

Tryghed og mere overskud

Som med alle andre forsikringer håber man ikke, at man får brug for lønsikringen.

- Men da jeg først havde tegnet min lønsikring, var der mere overskud i hverdagen og færre bekymringer i forhold til, om jeg nu skulle miste mit job. Det handler om tryghed.

- Jeg skulle ikke tænke over, om økonomien kunne hænge sammen, mens jeg var ledig, husker Pia, der vedkender, at ledighed rammer hårdt, uanset om man er forsikret eller ej.

Når menneskelighed er guld værd

Da Pia blev opsagt i september 2019, tog det hårdt på hende. Der er mange tanker og følelser, der går gennem krop og sind, når man pludselig står uden arbejde, selvom ledighed kan ske for selv den bedste.

- Man er ikke helt sig selv, forklarer Pia og fortsætter:
- Man skal lige lande i sin nye virkelighed og hive sig op af det hul, man føler, man er havnet i. Heldigvis var der nogen, der rakte hånden ud efter mig, mens jeg havde travlt med at være i det hele.

Allerede to dage efter sin opsigelse, blev hun kontaktet af Frie, og en uge efter havde hun den første samtale med hendes karriererådgiver, Helle.

Menneskeligheden var guld værd! I en svær situation handlede de proaktivt og viste omsorg og forståelse for mig som menneske og min situation. De rummede mig i mit chok over at miste mit arbejde, hev mig op af hullet og fik lagt en plan. Det var det, jeg havde brug for.
Pia Bjørnskov

Jagten på et nyt job

Når man har været nede, har man brug for at komme op igen. I forløbet med hendes karriererådgiver, Helle, har Pia udviklet sig meget og ser igen lyst på tingene. Selv tilskriver hun Helles menneskelighed, faglighed og den gode kemi imellem dem som det, der har haft størst betydning for hendes jobsøgningsproces.

- Jeg fik nærmest en ud-af-kroppen-oplevelse! Helle har ændret mit mindset, så jeg får mest muligt ud af min jobsøgning, beskriver Pia og fortsætter:

- Råd som at være nysgerrig, mærke efter og opsøge inspiration har givet mig et energiboost. Det var alt sammen startskuddet til en super jobsøgningsproces! Min sparring med Helle er uvurderlig i jagten på et nyt job, og så er hun aldrig mere end et telefonopkald væk. Den service, jeg har oplevet, er 5 stjerner værd!

Et godt råd fra en jobsøgende til en anden

Ledighed kan ramme alle, og for mange har det en indflydelse på måden, vi lever vores liv på. Spørger man Pia, om hun har et godt råd til andre jobsøgende, er hun ikke i tvivl. Hvad enten du er i arbejde eller ej, mener hun, at en lønsikring giver mening på så mange måder. Men det skal ikke bare være en hvilken som helst lønsikring, man tegner.

- Jeg vil helt klart anbefale Fries lønsikring, da den personlige karriererådgivning, som følger med, virkelig har gjort en forskel for mig. 

- Det er en investering i dig, din familie og jeres hverdag. Jeg føler virkelig, at jeg har fået alt, hvad jeg kunne ønske mig med min lønsikring! Sådan vil jeg stadig have det, hvis jeg skulle få et job, og lønsikringsudbetalingen derved stoppede, for Fries lønsikring er meget mere end den økonomiske sikkerhed. Det handler om proaktiv udvikling af mennesker.