• Jobsamtale og kontrakt på 24 timer

    Så hurtigt gik det, fra Helle skrev et opslag på LinkedIn om sin jobsøgning, til hun kom til samtale og fik tilbudt en kontrakt.
    Helle Schultz

    Jobsamtale og kontrakt på 24 timer

LinkedIn-magi vil nogen måske sige. Men en grundig udviklingsplan, modet til at turde og en portion held spillede også ind, da Helle landede sit nye job.

Blæst bagover af LinkedIn

- Jeg har haft LinkedIn længe, men som oftest kun læst med, hvad andre skriver. Jeg har tit tænkt, at det der ”se mig, hør mig” ikke lige passer på min person. Hvad skal man lægge op, og hvad tænker andre om det? Er der uskrevne regler på LinkedIn? Det krævede lidt overvindelse at kaste mig ud i det.

helles-linkedindopslag1

LinkedIn-opslag med stor respons

Helles tanker om LinkedIn deles af mange. Sammen med hendes karriererådgiver fra Fries lønsikring, Anne, havde de talt om, hvordan LinkedIn kunne bidrage til et nyt job.

En dag skrev Helle om sine oplevelser med jobsøgning, jobsamtaler og følgende afslag på LinkedIn. Hun skrev, at hun stadig var jobsøgende, og at hun kunne kontaktes.

Dette opslag blev før nytår læst 20.000 gange, og folk i andet og tredje led af hendes netværk havde set det. De positive tilkendegivelser begyndte at melde sig i kommentarfeltet.

Samtale og underskrevet kontrakt

Helle var glad for responsen. Glæden skulle dog blive endnu større, for samme aften ringede en person fra hendes netværk, der havde set opslaget.

"Vil du ikke til samtale i morgen kl. 10:00?". Invitationen kom fra OneMed A/S i Skejby. Maja havde lige fået en ledig stilling, da en medarbejder havde fået nye udfordringer.

helles-linkedindopslag2

Endnu et opslag på LinkedIn

Samme dag, som Helle var til samtale, fik hun tilbudt jobbet. Kontrakten blev sendt og underskrevet, og snart efter var introplanen kørt i stilling. Det kunne ikke være bedre.

Helle måtte til tasterne igen. LinkedIn-netværket skulle vide, at hun havde fået job.


Hvordan kan jeg komme i gang?

Kan det virkelig passe, at man kan score et fedt job på 24 timer? Er det virkelig kun et opslag på LinkedIn, der skal til?

Inden skrivebordet ryddes, tastaturet hamres langt ind i næste uge, og pulsen ryger op over 200 i bar begejstring, så sæt dig godt til rette og tag en dyb indånding.

Svaret er ”JA”. Til det første... Men der skal meget mere til end bare et LinkedIn-opslag for at lande et job.

Godt samarbejde med Anne fra Fries lønsikring

Forud for Helles succesoplevelse ligger et grundigt stykke arbejde. I samarbejde med hendes karriererådgiver, Anne, fra Fries lønsikring, gennemgik Helle en udvikling. Via gode og konstruktive samtaler i øjenhøjde blev Helles materiale gjort skarpere og gjorde hende gode erfaringer rigere. Alt sammen noget, hun bragte i spil for at få kontrakten i hånden.

- Jeg kan kun anbefale, at man bruger sin karriererådgiver aktivt. Det har jeg selv haft stor glæde af, og Fries lønsikring har taget rigtig godt imod mig, fortæller Helle og fortsætter.

- Min karriererådgiver, Anne, mødte mig i øjenhøjde og havde hurtigt dannet sig et billede af, hvem jeg er. Hun var god til at læse mig som person. Hun var god til at lytte og forstå mine behov - både på det personlige plan og på det karrieremæssige plan. Det er vigtigt at have øje for, at tingene spiller sammen. Hun var respektfuld og meget nærværende, og vi fik et ret godt samarbejde op at køre, synes jeg. Det var hyggelige møder, vi havde.

- Sammen fik vi lagt en plan for, hvordan jeg kunne ”angribe” en jobsøgning fra forskellige vinkler, i mit tempo, så jeg følte mig tilpas med det. Det blev prøvet af, og jeg har erfaret, at det har givet gode resultater. Jeg har bl.a. fået rigtig god respons på mit CV, på mine ansøgninger, og på de spørgsmål jeg stiller til samtalerne. Desuden blev jeg positiv overrasket over, hvor mange samtaler jeg blev inviteret til, trods Corona-situationen som hærger omkring os alle. Nogle samtaler førte ikke til job – men én af dem gjorde!

Tag for dig af de gode råd

I dag er Helle startet i sin nye stilling, og anbefalingen er klart til andre, der vil videre i deres karriere og overvejer LinkedIn som en kilde til et nyt job:

- Hvis du ligesom jeg har været lidt tilbageholdende med LinkedIn, så er min opfordring til dig; Prøv det. Start i det små. Det kan noget. Det kan faktisk ret meget. Jeg er ikke selv superbruger og bliver det nok heller aldrig. Men jeg kigger stadig gerne med, og jeg kommenterer også gerne på andres indlæg og giver min mening til kende, hvis jeg har noget godt at byde ind med. Lidt har også ret. Jo mere, vi får prøvet, jo bedre bliver vi.