• "Min ansøgning blev toptunet"

    Dennis Nikolajsen fra Nykøbing Falster fik afgørende hjælp fra Fries lønsikring i form af karriererådgivning.
    Dennis Nikolajsen

    "Min ansøgning blev toptunet"

Karriererådgiveren udfordrede bl.a. hans måde at opbygge CV’et og udpegede relevante kompetencer. Nu har Dennis Nikolajsen fået nyt job.

Stillingsrelevant erfaring

Kronologi er godt i historiebøger, men ikke nødvendigvis i jobansøgninger. Inden en utålmodig leder med massevis af ansøgninger i indbakken når til vejs ende i CV’et, kan interessen dale, og tvivlen vokse, fordi det ikke står skarpt: Hvad er det egentlig, at den ansøger har af relevant erfaring i forhold til jobbet? Så er nej-mappen kun en muse-bevægelse væk.

Den pointe var én af flere, som 41-årige Dennis Nikolajsen fik i sparringen med karriererådgiver Lars Ginderskov hos Fries lønsikring.

Han sagde, at jeg skulle opliste "stillingsrelevant erfaring" i CV’et og nedprioritere det, som ikke var relevant.
Dennis Nikolajsen


I sin tid er Dennis Nikolajsen uddannet it-supporter, og det har været hans job det meste af arbejdslivet. Men som 38-årig blev han træt af at sidde på kontor, ville lave noget helt andet og uddannede sig derfor til SR2-arbejdsleder, hvis funktion er at lede et team af banearbejdere. Skærmen trak dog alligevel mere end skinnerne, da der for nylig dukkede en spændende stilling op som it-supporter. Og i forhold til den stilling stod der nu et par års irrelevant erhvervserfaring og blinkede øverst på CV’et.

Kæmpe hjælp

Ommøbleringen af CV’et var ikke det eneste, som Dennis Nikolajsen fik individuel karriererådgivning om som en del af sin lønsikring.

– Da jeg så stillingsopslaget, tog jeg fat i Fries lønsikring med det samme, for det var længe siden, jeg sidst havde søgt et job som it-supporter. Ligesom jobmarkedet udvikler sig, sker der jo også udvikling i måden, man skal udforme sin ansøgning og CV, siger Dennis Nikolajsen og tilføjer:

– Det er en kæmpe hjælp at kunne få sparring fra en karrierådgiver, som ved, hvad der rører sig inden for jobsøgning.

Som en del af rådgivningen fik Dennis Nikolajsen en liste med relevante faglige og personlige kompetencer, som hans karriererådgiver bl.a. afdækkede ved hjælp af det innovative it-værktøj Labour Intelligence Tool (LIT).

– Mange af kompetencerne havde jeg allerede med i min ansøgning, men listen var god at have som tjekliste, siger Dennis Nikolajsen, der bl.a. også blev rådgivet til at ringe og stille spørgsmål til arbejdsgiveren om jobbet, inden han søgte det.

Sikker på sig selv

Dennis Nikolajsen havde en god fornemmelse i maven, da han trykkede på send-knappen, og han kom da også til samtale, selvom der var over 140 ansøgere til jobbet. Tilmed var han med i opløbet, hvor de til sidst kun var to kandidater.

– Jeg fik ikke jobbet. Til gengæld sidder jeg nu i en it-stilling i Forsvaret, som jeg søgte kort tid efter, siger Dennis Nikolajsen og fortsætter:

– Jeg trak ikke på Lars til den ansøgning, for jeg var så sikker på mit materiale og mig selv efter sparringen. Det var toptunet, så jeg tilpassede det lidt til det nye jobopslag og tænkte: "Den nailer jeg" – og det gjorde jeg!

Dennis Nikolajsen ser tilbage på forløbet med stor tilfredshed.

– Tidligere har jeg tænkt "ja, ja – sådan noget karriererådgivning er en sludder for en sladder." Så meget desto mere blev jeg helt vildt positivt overrasket over den sparring, som Lars gav mig. Han havde virkelig sat sig ind i jobopslaget og min ansøgning, og vores pingpong havde kæmpe værdi for mig. Tilmed kom det hele på plads på kun tre uger, fra jeg kontaktede Fries lønsikring, til jeg sendte ansøgningen, siger Dennis Nikolajsen.