• Mavefornemmelsen førte til Samsø

    Gitte Bredal fulgte sin mavefornemmelse, rev teltpælene op og takkede ja til et job på Samsø. Springet blev starten på et helt nyt arbejdsliv og mere livskvalitet.
    Gitte Bredal

    Mavefornemmelsen førte til Samsø

Det var som en åbenbaring, da Gitte Bredal i sin sommerferie pludselig fik tanken: Her skal jeg leve og bo! Det var sol og sommer på Samsø, og Gitte smilede ved tanken, men slog den hen og tog hjem til Jylland igen og fortsatte med hverdagens forpligtelser. Hun var presset i sit job og havde tidligere kontaktet Frie for at få karrieresparring til en ny vej, men at den vej endte med at føre til Samsø, havde Gitte på det tidspunkt ingen ide om. Hun var bare glad for at blive hjulpet godt på vej af konsulenten til at se sine udfordringer fra nye vinkler.

- Jeg brugte min karriererådgiver som problemknuser og til at holde fokus på, at det var arbejdsvilkårene, og ikke mig, der var noget galt med, fortæller Gitte Bredal, der på trods af, at hun accepterede at blive sat ned i tid på sit gamle arbejde, alligevel endte med at blive fyret i august pga. omprioriteringer i virksomheden.

Men så skete der noget, som Gitte ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig…

- Jeg var lige flyttet til Vejle i en ny lejlighed og havde boet der i en uge, da jeg ser stillingsopslaget og tænker, at det er løgn! Der var en stilling ledig på Samsø, som præcis matchede mine kompetencer – og så skulle man ovenikøbet arbejde med turisme, erhverv og bosætning, som jeg altid har drømt om. Jeg måtte næsten lige knibe mig selv i armen, husker Gitte Bredal, der fik sendt en ansøgning afsted og blev bedt om at komme til samtale. Derfor skyndte hun sig at skrive til sin karrierekonsulent og fortælle om jobbet på Samsø.

Gode redskaber til jobsamtalen

Konsulenten kontaktede Gitte med det samme, og sammen gennemgik de nogle nyttige redskaber til jobsamtalen.

- Bl.a. talte vi om, hvordan man runder samtalen godt af, og det råd viste sig at være meget gavnligt, fortæller Gitte, der fik elimineret nogle usagte fordomme om en 54-årig online manager, der skulle indgå i et relativt ungt team.

- Det fik vi en rigtig god snak om til samtalen, og jeg endte jo med at få jobbet, siger hun med det største smil.

Et helt nyt liv

1. oktober havde Gitte Bredal første arbejdsdag hos Samsø Turistinformation, og både jobbet, kollegerne og øen har taget hende med storm.

- Der er så mange ting, jeg elsker ved mit nye liv. Selv om vi ofte arbejder lige så hårdt og intenst her, som jeg gjorde i mit gamle job, og vi har gang i mange projekter, så er energien en helt anden. Mine kolleger er så hjertevarme, og samtidig får jeg lov til at bruge hele min faglighed i mit nye job. Det er enormt tilfredsstillende.

Gitte nyder også den ro, der er på øen. Her er ingen, der styrter afsted, og friheden i at kunne tage sin cykel på job og bevæge sig i naturen i stedet for at sidde i kø på den jyske motorvej er for hende uvurderlig.

Hun har så mange eksempler på positive oplevelser, at de nærmest står i kø, når hun skal fortælle om dem. Lige fra kollegaen, der tog imod ved færgen og tilbød et lift, da hun ankom weekenden inden, hun skulle starte job, til kvinden hun faldt i snak med i Imerco efter første arbejdsdag, som inviterede hende med i strikkeklub – for blot at nævne nogle.

- Modtagelsen har virkelig været overvældende. Den hjertelighed og åbenhed, man møder i et ø-samfund, hvor man oprigtigt er interesserede i hinandens ve og vel, er helt unik. Det afspejler sig også i fritidslivet. Problemer er noget, vi løser sammen på Samsø, siger Gitte som den stolte Samsing, hun hurtigt er blevet.

Hun har ikke et sekund fortrudt, at hun forlod fastlandet til fordel for ø-livet, omend det hele er gået meget stærkt:

- Man skal ikke tænke for meget over sådan en beslutning, men følge sin mavefornemmelse. Min kæreste og mine piger, der er voksne nu, elsker at komme på besøg. Det er nok min mor, det er værst for, men så må hun jo bare flytte med herover, griner Gitte.