• Når god energi gør en forskel

    Karrierekonsulent Torben Beyer lærte Anne-Sofie at tro på sig selv og se muligheder, så hun kunne komme tættere på drømmejobbet.
    Anne-Sofie

    Når god energi gør en forskel

I Østbirk syd for Skanderborg bor 35-årige Anne-Sofie med sin kæreste og to børn. 

Østjyden ved om nogen vigtigheden af god energi mellem mennesker. Hun arbejder nemlig med kundeservice i energibranchen, hvor hendes fornemmeste opgave er at give professionelle råd og vejledning til mennesker i forbindelse med deres behov.

Siden 2016 har Anne-Sofie været medlem af Frie, og da hendes behov ændrede sig, tilpassede hun sit medlemskab, så det gav endnu mere mening i hendes nye virkelighed. Og serviceoplevelsen er fortsat helt i top den dag i dag:

- Jeg oplever, at jeg bliver lyttet til, og at Frie interesserer sig for mig som menneske. Det betyder noget, når man kan mærke mennesker, der brænder for det, de laver. De kigger på min situation og mine behov og tager det seriøst. Det kan jeg rigtig godt lide.

- Mine forventninger til min a-kasse er klart, at de er tilgængelige og kompetente, og så skal de vide en masse ting – også lidt om mig. Der må jeg bare sige, at Frie leverer 100 %. Jeg er ikke bare et nummer i rækken.

Som at ringe til sin onkel

Alle kan få brug for nogen at sparre med, når det kommer til job, karriere, rettigheder og livsglæde. For mange er følelsen af at blive lyttet til og forstået vigtig, hvis sparringen skal bære frugt.

Netop derfor blev Anne-Sofies møde med Fries karrierådgiver Torben Beyer en rigtig god oplevelse. Han forstod nemlig lige, hvordan han skulle få det bedste ud af Anne-Sofie.

- Noget af det fedeste har helt klart været karrieresparring med Torben! Jeg har fået relevant og brugbar sparring, men det bedste er næsten vores personlige kemi. Det giver bare en fed energi, når man har en fælles forståelse.

- Jeg er virkelig blevet mødt i øjenhøjde! Torben afkodede lynhurtigt, at jeg trives med den mere direkte kommunikation, og det gør bare, at vi hurtigt har kunnet finde hinanden.

- Jeg ringer bare til ham, som om det er min onkel. Armen altså, det er så fedt! Hvor tit oplever man lige det?

Når noget der føles forkert, kan være positivt

I 2018 var Anne-Sofie på barsel og havde et andet job end i dag. I hendes barselsperiode mærkede hun, at hendes daværende arbejde slet ikke var hende. Hun havde brug for råd og vejledning til at lande et job, hun trivedes bedre i. Et job, der gjorde hende glad.

- Da jeg kom tilbage fra barsel, kunne jeg bare mærke, at jeg ikke passede ind i mit daværende job. Det var så langt fra det jeg kunne, skulle og ville, og det kunne Torben godt høre på mig. Men hvad skulle jeg så?

For mange er det at finde sin rette hylde en dynamisk proces. For at kunne være den bedste udgave af sig selv, er man nødt til at reflektere over, hvad der betyder noget for en. Hvad der betyder mest.

Erfaringer fra arbejdspladser, man ikke trives i, kan i denne forbindelse være positive. Man bliver mere bevidst om sine behov på og uden for arbejde. Disse erfaringer brugte Torben og Anne-Sofie til at spore sig ind på, hvad der var det rigtige for Anne-Sofie.

For hende er balancen mellem familieliv og arbejdsliv vigtig. Hun vil udfordres fagligt, og så vil hun gerne kunne mærke de mennesker, hun arbejder med. Alt det får hun opfyldt i dag, så det har været indsatsen værd.

Evnen til at turde rose sig selv

Karrieresparring kan være en god vej til at finde ind til, hvad der er vigtigt for en, og hvordan man kommer tættere på drømmejobbet. Behov kan være forskellige, men fælles for mange får man rigtig meget ud af den professionelle karrieresparring, som Frie kan tilbyde.

Da Anne-Sofie skulle finde frem til, hvad hun gerne ville arbejde med, nød hun godt af sin karriererådgivers store erfaring:

- Torben lærte mig at rose mig selv. At tro mere på mig selv. At se muligheder. Jeg tænkte bare; Ej det kan jeg da ikke det der, tror du? JA da! Det kan godt være, jeg ikke har papir på det hele, men derfor kan du godt have noget at byde ind med.

- Man skal være god til at stå ved, at det her, det kan jeg fandeme. Måske har jeg ikke taget en uddannelse, der passer til det her, men jeg har arbejdet med noget lignende, som kan gøre en forskel.

Mod, sved og tårer

Hvis man skal nå sine mål, skal man være bevidst om sine mål. Selvom Anne-Sofie er en målrettet og initiativrig kvinde, ville hun ikke have været hjælpen fra Frie foruden. Samarbejdet har været med til at udvikle hende og medvirket til, at hun i dag trives rigtig godt.

Hvis man ikke trives i sin jobsituation, kræver det ofte mod, sved og nogle gange tårer for at komme godt igennem. Derfor har Anne-Sofie et godt råd til andre, der har stået i samme situation som hende:

- Vær modig! Giv ikke op. Nogle af mine ansøgninger har været et kæmpe sats, men du ved ikke, hvordan det lander, før du har forsøgt.

- Det kan være hårdt at lede efter det rigtige job, men der kommer ikke nogen og gør det for en. Der skal hårdt arbejde til. Få andre øjne på dig og din situation og vær åben for input. Frie har hjulpet mig i min situation, og jeg kan klart anbefale andre at bruge dem.