• Nu bliver det nemmere at få en erhvervskonto

    I flere år har det været en kamp for selvstændige at få en erhvervskonto i banken. Nu er der lysere tider på vej.
    nemmere-at-faa-erhvervskonto

    Nu bliver det nemmere at få en erhvervskonto

SMVdanmark for for nylig lavet en undersøgelse blandt 1.122 selvstændige, der viser, at helt op til 12 %, dvs. hver 10. af de selvstændige i undersøgelsen, har oplevet problemer med at oprette en erhvervskonto.

Virksomhedsrådgiverne i Frie Selvstændige har oplevet samme problematik:
– Et stort antal medlemmer har gennem tiden ringet til os fuldstændig uforstående over for, at de er blevet afvist af banken til at få en erhvervskonto, fortæller virksomhedsrådgiver Carina Brix og fortsætter:

– Dette uden at kunne få en videre afklaring. En stopklods for selvstændige, da en erhvervskonto spiller en hovedrolle i forhold til at kunne drive virksomhed. Noget, der synes enormt ærgerligt, når vi i Danmark bryster os af at være et ”Iværksætterland”.

Lysere tider på vej

Men nu synes lysere tider i vente for selvstændige, der ønsker at starte virksomhed. Regeringen er nemlig kommet på banen med et udspil, hvor de med ny lovgivning vil forbedre erhvervsdrivendes mulighed for at få en basal betalingskonto.

Et tiltag, der vil gøre det nemmere for selvstændige i deres møde med banken. Og noget, der med erhvervsminister Morten Bødskovs egne ord vil være med til at "lette byrder og fjerne unødvendigt bøvl til gavn for alle erhvervsdrivende og de lokale ildsjæle".

Vil lette de administrative opgaver

Udspillet om en basal betalingskonto forekommer essentiel, da det vil give erhvervsdrivende mulighed for at modtage betalinger fra kunder, som ikke må ske via en privat konto. Hertil vil det lette mange selvstændiges administrative opgaver.

Behandlingsfrist på 10 dage

Ud over, at det har været op ad bakke overhovedet at få en erhvervskonto, har mange selvstændige mødt uhyre lange ventetider på et svar. Dette bliver der også ændret på. Fremover skal bankerne nemlig behandle anmodninger fra selvstændige inden for 10 dage.

Afvisning i særlige tilfælde

Det er stadig muligt at få afvist anmodningen om at oprette en basal erhvervskonto, hvis der fx er mistanke om hvidvask. I sådanne tilfælde opstilles en klagemulighed for virksomheden til at få set afslaget på ansøgningen igennem.

Stor glæde hos Frie Selvstændige

Alt i alt tegner det mod lysere tider for iværksættere og selvstændige, der nu kan se frem mod ikke at skulle støde panden mod en mur allerede inden, at deres iværksætterrejse for alvor er gået i gang.

– Vi glæder os i Frie Selvstændige til at høre om udviklingen og håber på at se flere spirende forretninger på den baggrund, slutter Carina Brix.