• Det betyder a-kassen for din økonomi som nyuddannet

    splash-pink-har-du-raad-til-at-lade-vaere-524x524
    Når du er gratis medlem af en a-kasse under din uddannelse, er du sikret minimum 14.557 kr./md. de første 3 måneder, hvis du bliver ledig som nyuddannet.
    Det betyder a-kassen for din økonomi som nyuddannet

    Det betyder a-kassen for din økonomi som nyuddannet

    splash-pink-har-du-raad-til-at-lade-vaere-524x524

Betydningen af penge i kassen i den første tid som nyuddannet kan ikke undervurderes. Økonomisk sikkerhed er en del af fundamentet for trivslen, og som nyuddannet forsvinder SU’en – og du skal dermed bruge en ny indtægt for at kunne forsørge dig selv.

I tilfælde af, at du skulle gå ledig i en periode efter endt uddannelse, har du derfor behov for et økonomisk sikkerhedsnet. Heldigvis har vi i Danmark gode muligheder for netop det – den mest oplagte er et medlemskab af en a-kasse.

I denne artikel vil vi opsummere tre scenarier, hvor et medlemskab af en a-kasse som nyuddannet er særligt værdifuldt.

Scenarie 1: Din husleje stiger

Dette scenarie er uundgåeligt for dig, der bor i en studiebolig. Som nyuddannet skal du nemlig rykke ind i en ny bolig, og din husleje vil derfor ofte stige markant.

Det er en stor ekstraudgift, som du skal kunne dække – medmindre du vil tilbage til mors kødgryder.

Heldigvis er udbetalingen fra a-kassen som nyuddannet stor nok til, at du kan dække din nye husleje og mere til (hvis du vælger bolig nogenlunde fornuftigt). Og hos Frie får du den med det samme – hvis du husker at melde dig ind i a-kassen senest et år før, du bliver færdiguddannet.

Hvis du efter din uddannelse fortsætter som betalende medlem af Fries a-kasse og fagforening til 653 kr. pr. måned, giver vi dig en gratis lønsikring på 3.000 kr. oveni dagpengene. Og du har måske mulighed for at tegne vores supplerende lønsikring, hvor du kan få dækket op til 90 % af din løn.

Lønsikring er, med god grund, et populært produkt – over 400.000 danskere har således tegnet lønsikring hos en dansk a-kasse.

Scenarie 2: Tre café- og/eller byture om måneden løber (stadig) hurtigt op

Hvis vi siger 150 kr. pr. besøg gange 3, er det næsten 500 kr. om måneden, der bare går til café og byen. Og det er, for de fleste, lavt sat.

500 er et stort beløb og penge, der skal findes ud over de faste udgifter.

Selvom det kan lyde som ren luksus med café- og byture, er det – for mange – simpelthen nødvendigt med forkælelse i en ellers travl og hård dagligdag.

Hvis du ellers har valgt en bolig til en overkommelig pris, og du samtidig har styr på de andre faste udgifter, bør der heldigvis være rigeligt til et par caféture om måneden – eller tre.

Scenarie 3: Dit rejsekort stiger i pris

Som studerende får du rabat på rejsekortet, men som færdiguddannet ændrer taksten sig, og du skal finde en måde at dække prisstigningen på. Igen opstår pengene desværre ikke ud af det blå, og hvis du må gå ledig, har du derfor behov for understøttelse fra din a-kasse til at dække udgiften.

Er der styr på budgettet, bør udbetalingen fra a-kassen dog mere end dække det. Og dermed har du med et medlemskab af a-kassen den økonomiske tryghed på plads som ledig nyuddannet. Især, hvis du samtidig er medlem af Fries fagforening og opfylder betingelserne for en gratis lønsikring på 3.000 kr./md. oveni dagpengene.

Har du styr på økonomien?

Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os på 63 13 86 50, hvis du har brug for økonomisk sikkerhed som nyuddannet. Ræk ud og hør, hvordan vi kan hjælpe dig godt i gang!