• Fra studieliv til arbejdsliv

    splash-pink-a-kasse-3-vigtige-grunde-524x524
    Hvornår bør man egentlig være medlem af en a-kasse? Er det altid relevant – eller er der kun bestemte perioder i livet, hvor det for alvor giver mening?
    Fra studieliv til arbejdsliv

    Fra studieliv til arbejdsliv

    splash-pink-a-kasse-3-vigtige-grunde-524x524

Baseret på indsigt i vores medlemmers behov og tendenser på arbejdsmarkedet oplever vi, at medlemskab af a-kassen (og fagforeningen) er relevant i mange forskellige stadier af livet – herunder både som studerende og som lønmodtager.

Måske har man i sin tid meldt sig ind af én grund – men der kan sagtens dukke andre grunde op til, at man senere vælger at beholde sit medlemskab.

I dette indlæg opsummerer vi de tre vigtigste grunde til, at det er en god idé at være medlem af en a-kasse.

1. Med a-kassen får du støtte til at håndtere et ustabilt og omskifteligt arbejdsmarked

Et arbejdsmarked kan lynhurtigt skifte fra utroligt sikkert til meget ustabilt. Verden er i konstant forandring, og særligt de seneste års begivenheder viser os, at alt kan ændre sig – fra dag til dag.

Se blot på Corona-krisen og krigen i Ukraine. Hvem kunne, på nogen måde, have forudset de begivenheder og de konsekvenser, det har ført med sig?

En a-kasse er din sikkerhed og dit fundament, når arbejdsmarkedet er ustabilt. Selvfølgelig er den økonomiske tryghed fra a-kassen vigtig – se bare på de stigende forbrugspriser, der særligt udfordrer blandt andre dimittender og ledige.

Men dét, at du har kompetente rådgivere på din side i omskiftelige tider, er guld værd – og må ikke undervurderes.

2. A-kassen har fingeren på pulsen ifht. arbejdsmarkedet

Der findes mange kandidater derude, der har været en god, stabil del af arbejdsmarkedet i mange år. De har siddet i samme branche, og måske endda også samme stilling, i en halv menneskealder – og de er efterhånden så dybt inde i deres branche, at de ikke altid er specielt opdaterede på, hvad der rør sig på arbejdsmarkedet.

Det samme kan ske for dig.

Og hvis uheldet skulle være ude, og du pludselig står uden job og ikke ved, hvor dit næste karriereskridt skal være, er det godt at have en dedikeret a-kasse på din side, der kan rådgive dig i både de gode og de svære tider.

A-kassen kan altid hjælpe dig med at finde et nyt job – uanset om du er blevet opsagt, eller du måske ’bare’ gerne vil søge nye muligheder.

Sebastian Daugaard Halkjær, der i dag arbejder som Associeret Konsulent, fik hjælp af sin a-kasse, da han skulle finde job som nyuddannet ledig:


Min a-kasse har hjulpet mig med strategi ifm. hele ansøgningsprocessen. Derudover har de sørget for faglig sparring og hjælp til at finde potentielle ledige stillinger, der passer til mig, fortæller Sebastian.

 

3. Kompetenceudvikling er en løbende proces (og det er en inkluderet medlemsfordel hos en a-kasse og fagforening!)

Med en dedikeret a-kasse og fagforening i ryggen, som kan styrke dine kompetencer og finpudse dine faglige og personlige evner, er din professionelle profil altid opdateret – og du er klar til at imødekomme arbejdsmarkedets behov.

Hos Frie repræsenterer vores interne eksperter fx tårnhøj faglighed, som du altid har til rådighed – ligesom vi har et enormt vidensbibliotek baseret på vores medlemmers konkrete ønsker til kompetenceudvikling, som du som medlem af a-kassen og fagforeningen Frie kan boltre dig i.

Vi er til for vores medlemmer, og derfor fokuserer vi vores energi på at skabe ressourcer, der har en reel praktisk værdi for dig derude.

Konklusion: Ændrer behovet for en a-kasse sig?

Det grundlæggende behov for at være medlem af en a-kasse ændrer sig ikke – men den specifikke årsag for medlemskab kan, for nogle medlemmer, skifte en smule fra den økonomiske tryghed over mod også at handle om et behov for en kontinuerlig udvikling af faglige evner.

Vi kan og vil ikke drage en generel konklusion – men vil lade det være op til dig, hvad du skal og vil bruge din a-kasse og eventuelt fagforening til!

Husk, at vi altid sidder klar til en uforpligtende dialog – uanset om du er interesseret i et medlemskab af vores a-kasse og fagforening eller blot vil høre mere om, hvordan vi gør tingene hos os.