• Hvorfor vælge a-kasse og fagforening som studerende?

    At være medlem af en a-kasse og fagforening som studerende kan gøre en stor forskel for dig – både under og efter endt uddannelse. Vi giver dig her 5 gode grunde.

    Gratis a-kasse og fagforening

    Hvorfor vælge a-kasse og fagforening som studerende?

Der er en række fordele ved at blive medlem af en a-kasse og fagforening – og de starter faktisk allerede fra begyndelsen af dine studier.

Vi har fundet fem af de vigtigste grunde frem til at blive medlem af en a-kasse og fagforening allerede som studerende.

1. Du bliver klar til arbejdslivet

Det er ikke alle, der ved det, men udover økonomisk tryghed fra a-kassen, kan du hos Frie fx også få sparring undervejs i studiet, der gør dig karriereklar og tættere på arbejdsmarkedet.

Vores karrierekonsulenter snakker dagligt med både virksomheder og kandidater og er dermed skarpe på, hvad arbejdsmarkedet har af behov – og hvad der forventes af kandidaterne. Vi ved simpelthen, hvad der er af jobs derude, og hvordan man gør sig til en attraktiv kandidat til de jobs.

Med det kendskab kan vi hurtigt identificere de evner, du skal fokusere på at udvikle, hvis du vil være mere salgbar, når du bliver færdig med dine studier.

2. Du kan blive gratis medlem (har du råd til at blive snydt?)

Som studerende kan du få et gratis medlemskab af A-kassen Frie og Fries fagforening. Det gratis medlemskab af a-kassen vil hjælpe dig med at opnå de påkrævede 12 måneders anciennitet, så du kan få dagpenge med det samme som nyuddannet, hvis du skulle gå ledig.

Så spørgsmålet er egentlig ret simpelt: Har du råd til at blive snydt – og skulle leve uden dagpenge som ledig nyuddannet? Eller vil du være økonomisk sikret fra starten?

Når du efter din uddannelse fortsætter med at være medlem af Fries a-kasse og fagforening til 653 kr. pr. måned, giver vi dig samtidig en gratis lønsikring på 3.000 kr. oveni dagpengene.

Og hvis du ved, at du efter endt uddannelse starter i et tidsubegrænset job, kan du desuden tegne vores supplerende lønsikring, hvor du kan få dækket op til 90 % af din løn. Lønsikring er – med god grund – et populært produkt. Over 400.000 danskere har således tegnet lønsikring.

Læs mere om Fries lønsikring.

3. Du får økonomisk sikkerhed

Når din karriere som studerende lakker mod enden, melder der sig en række spørgsmål om din fremtid. De fleste af dem handler om din karriere. Hvad skal du lave nu? Hvilke jobs skal du søge? Og hvordan bærer du dig lige ad med det?

Med en a-kasse i ryggen ved du, at der er styr på økonomien. Dermed skal du ikke spekulere over den, og den ligger altså ikke som et tungt spøgelse i baghovedet, når jobsøgningen fylder.

Det gør, at du kan fokusere 100 % på at skrive en masse fede ansøgninger – tage til en masse spændende kaffemøder – og give den gas til jobsamtalerne.

4. Du får den rette hjælp og gode faglige indspark

Som medlem af Fries fagforening får du allerede under studiet adgang til en række faglige medlemsfordele, som du kan udnytte.

Det er fx gratis adgang til onlinekurser på Frie e-learning, når det passer dig.

Hos Frie har vi desuden ansat førende eksperter på flere fagområder, der ikke laver andet end at dele ud af deres viden, som er produceret baseret på vores medlemmers konkrete behov.

5. Fagforeningen hjælper dig med at komme hurtigere i job

Når man skal søge jobs, er det vigtigt, at CV’et og ansøgningen står knivskarpt. Og faktisk kan Frie hjælpe dig med begge dele – både det skriftlige og det visuelle.

Vores mål er det samme som dit – at du hurtigt kommer i et godt job. Så det gør vi selvfølgelig alt for at hjælpe dig med!

Har du spørgsmål til dit medlemskab af a-kassen eller fagforeningen?

Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os – uanset om du allerede er medlem af en a-kasse eller måske overvejer at blive det. Vi sidder klar til at guide dig med udgangspunkt i dine behov og præsentere dig for de forskellige muligheder, du har. Ring til os på 63 13 85 50.