• Derfor er det vigtigt, at du lærer hele arbejdslivet

    vaerd-at-vide-om-laering-524x524
    De færreste kan gå igennem et helt arbejdsliv uden at skulle udvikle sig og tilegne sig nye kompetencer. Det er derfor en fordel for dig, hvis du løbende har fokus på at lære nyt i dit arbejdsliv.
    derfor-er-det-vigtigt-at-du-laerer-hele-livet

    Derfor er det vigtigt, at du lærer hele arbejdslivet

    vaerd-at-vide-om-laering-524x524

Tænk tilbage på de seneste 2-3 år af dit arbejdsliv. Hvilke nye krav er der blevet stillet til dine kompetencer? Hvad har du skullet lære af nye ting? Du kan sikkert komme i tanke om flere kompetencer og nye ting, du har skullet lære. Derfor er det en fordel for dig at øve dig på at lære hele dit arbejdsliv.

Gode grunde til at lære og udvikle dig i hele dit arbejdsliv

  • Du tager hånd om din egen karriere
  • Du bliver bedre til at booste din faglige udvikling og får overblik over dine kompetencer
  • Du styrker din markedsværdi og bliver løbende klogere på, hvad du er værd i markedet
  • Du er på forkant og fremtidssikrer dit arbejde i et arbejdsmarked, hvor mere og mere automatiseres, og jobs forsvinder
  • Generel trivsel i dit arbejde
  • Du bliver bedre til at brande dig selv
  • Du bliver klogere på dine styrker og svagheder
  • Du undgår at komme til at kede dig i dit arbejde eller gå i stå
  • Personlig tilfredsstillelse ved at føle dig som en succes i dit arbejde.

Sådan prioriterer du læring i dit arbejdsliv

Der er mange muligheder for at lære og udvikle dig i dit arbejde. Måske vil du gerne blive klogere på dit felt med et kursus eller efteruddannelse. Måske vil du gerne arbejde med dit psykiske arbejdsmiljø eller blive bedre til konflikthåndtering eller projektledelse. Det kan også være, at du vil være bedre til Excel eller networking på LinkedIn.

Start med at afsætte en fast tid i kalenderen, fx hver måned, hvor du overvejer, hvor du gerne vil udvikle dig hen. Hvad vil du gerne lære som det næste? Og hvilke fordele vil det have for dit arbejdet og din karriere, hvis du afsætter tid og ressourcer af til at lære det?

Lav en "ønskeliste" og undersøg, hvilke muligheder du har for at gøre dine ønsker til virkelighed. Udvælg det, du brænder allermest for, og sæt gang i din læring.

Har du brug for sparring?

Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, så tag fat i en karrierekonsulent hos Frie.

Du kan med fordel også blive klogere på, hvordan du lærer bedst gennem denne guide, og vores gode råd til, hvordan du kommer godt i gang med at lære nyt.