• Sådan kommer du godt i gang med at lære noget nyt

  vaerd-at-vide-om-laering-524x524
  At blive bedre til at lære nye ting er en færdighed, du kan træne og udvikle gennem hele dit liv. Start med at finde ud af, hvad du vil lære, læg en god plan, og kom i gang med at lære nyt. Følg guiden her.
  Kom godt i gang med at lære nyt

  Sådan kommer du godt i gang med at lære noget nyt

  vaerd-at-vide-om-laering-524x524

Der er mange gode grunde til at fortsætte med at lære nyt gennem hele dit arbejdsliv. Det kan eksempelvis styrke din faglige profil og dermed din markedsværdi. Og det kan øge din trivsel og generelle tilfredshed med dit arbejde. Sådan gør du trin for trin.

Step 1: Find det, du skal lære

Forslag til, hvad du kan blive bedre til:

 • Styrke din faglige udvikling
 • Blive klogere på din personprofil
 • Brande dig selv
 • Blive bedre til at netværke
 • Styrke din profil på LinkedIn.

Spørg dine kollegaer, hvad de gerne ville lære, hvis de havde frit valg på alle hylder. Måske kan de inspirere dig til dit næste skridt.

Step 2: Læg en plan

Det er en fordel, at du har en plan at følge, når du skal lære noget nyt. Hvis du har en plan, så ved du, hvor du er på vej hen. Du ved, hvilke mål du gerne vil opnå. Det er første skridt til at lykkes med at lære noget nyt. Hvis du ikke ved, hvor du er på vej hen, er det svært at vide, hvad du skal gøre for at komme derhen.

Step 3: Fjern forhindringer

Overvej, om der er noget, der holder dig tilbage fra at føre dine planer ud i livet, som du kan gøre noget ved fra starten. Frygter du at spilde din tid? Er du i tvivl om, hvorvidt du kan klare det? Mangler du klarhed over, hvad du skal gøre? Er du distraheret af noget? Ofte handler det om dit mindset, så forsøg at eliminere forhindringerne ved at tro på, at du sagtens kan klare det.

Step 4: Lær af andre

Lav research og find ud af, hvordan andre har klaret at lære det før dig. Du er helt sikkert ikke den første nogensinde, der skal lære det, du gerne vil lære. Så lær af andres erfaringer, og brug dem i din egen læringsproces.

Step 5: Gå efter de lavthængende frugter først

Læring handler rigtig meget om prioritering, så start med det, der giver dig de bedste resultater. Du bliver aldrig færdig med at lære, så gå efter at lære de ting, du får mest ud af. Du kan eksempelvis spørge dig selv: "Hvad er den mindste handling, jeg kan gøre, for at lære det her, som vil give mig den største effekt?".

Step 6: Et skridt ad gangen

Når du skal lære noget nyt, tager det tid. Tag det derfor et skridt ad gangen og vær tålmodig med dig selv. Rom blev ikke bygget på en dag, og der er grænser for, hvor meget viden vores hjerne kan overskue, før den har brug for hvile.

Har du brug for hjælp til kompetenceudvikling?

Drømmer du om at udvikle dine faglige kompetencer, så tag fat i en karrierekonsulent hos Frie. Vi hjælper dig med at komme i mål med at lære nyt.