• Din personprofil – en guide til dig og din arbejdsgiver

    Som medlem af Frie har du mulighed for at få udarbejdet en personprofil ved hjælp af MPA-værktøjet. Den kan gøre dig klogere på, hvem du fagligt og personligt er som person.
    Personprofil guide

    Din personprofil – en guide til dig og din arbejdsgiver

Det er svært selv at sætte ord på, hvem du fagligt og personligt er som person. Og dermed også hvor du udviklingsmæssigt er på vej hen eller ønsker at bevæge dig hen. Og du er nok også en smule forudindtaget i forhold til, hvordan du vurderer dig selv. Her har du og din arbejdsgiver brug for et objektivt analyseværktøj. Sådan et værktøj tilbyder vi her hos Frie. Vi kalder det en personprofil, og den kan du blive meget klogere på i det følgende.

Hvad er en personprofil?

En personprofil går analytisk frem og kan fortælle om dine motivationsfaktorer, udviklingsmuligheder og information om adfærd i forskellige tænkte situationer.

For at udarbejde din personprofil, bruger vi hos Frie det værktøj, der hedder MPA. Det står for Master Person Analyse (MPA) og er skabt af den danske virksomhed Master og certificeret af British Psychological Society. Samtaleværktøjet består af en veldokumenteret, objektiv personlighedstest, der udfyldes online på cirka 30 minutter. Herefter følger en samtale - personlig eller online - på omkring en times tid.

Hvad kan en personprofil?

Allerførst er det vigtigt at slå fast: En personprofil kan hverken være rigtig eller forkert – ligesom du som menneske hverken er rigtig eller forkert. Den kan kun sige noget om din personlighed, dine præferencer og din adfærd i det daglige arbejde, men der indgår ikke nogen vurdering af resultatet – af dig - i analysen. Testen undersøger gennem ni personlige egenskaber, hvilken adfærd du har, når du er på arbejde.

Hvad kan en personprofil bidrage til?

Mange virksomheder bruger en personprofil, når de arbejder med at udvikle deres medarbejderes faglighed. Virksomheden får på den måde struktureret og alsidig information om en medarbejders adfærd i en given situation.

Du kan som medarbejder bruge personprofilen, når du skal have samtaler med din chef om, hvor du fagligt gerne vil bevæge dig. Det er vigtigt, at du fagligt og personligt har opgaver, der passer til dig og dine behov nu og her, men også afdækker dine talenter og hvilke opgaver, du drømmer om på sigt. Noget, der øger din motivation og dermed din trivsel. Og hvilken leder vil ikke have medarbejdere, der trives? Altså win-win for både dig og din chef.

Personprofil i jobsøgning

Personprofiler bruges ofte også, når virksomheder skal ansætte nye medarbejdere. En ting er faglige og personlige kompetencer skrevet med taknemmelige ord i et Word-dokument. Nogen andet er, hvordan du som medarbejder vil handle i en given situation.

Her er personprofilen et meget brugt værktøj, der hjælper til at undgå fejlansættelser og uheldige teamkonstellationer. En klar fordel for både dig og din kommende arbejdsgiver. Men du kan også selv spille det på banen. Det er nemlig vidt accepteret, at du som ansøger spørger ind til dine kollegaers og chefs personprofil ved en jobsamtale. Det viser, at du er en engageret og forberedt ansøger, der ved, at samarbejde og de rette personlige kompetencer er afgørende for at få succes i ansættelsen.

Hvor kan du få lavet en personprofil?

Her hos Frie er vi certificeret i at foretage en personprofil ved hjælp af MPA-værktøjet. Profilen er fortrolig og bliver ikke udleveret til andre end dig.

Er du medlem af fagforeningen, kan du kontakte os på telefon 63 13 85 50, hvis du ønsker at få udarbejdet en personprofil. Har du tegnet en juridisk Basissikring, skal du opgradere til fagforeningen for at få udarbejdet en personprofil.